Het nieuwe licentiesysteem van Thailand voor bedrijven die met digitale activa willen werken heeft heel wat aanvragen ontvangen. De aanvragen komen slechts weken nadat het nieuwe systeem in is gegaan. Veel aanvragen werden gedaan door bedrijven die een Initial Coin Offering (ICO) willen aanbieden, of een crypto-beurs willen beginnen.

In een nieuwsbericht van de Bangkok Post op donderdag zei Rapee Sucharitakul, de secretaris-generaal van de Thailand Securities and Exchange Commission (SEC), dat in totaal 20 crypto-beurzen zich al geregistreerd hebben voor een licentie.

De voorgestelde regels om Initial Coin Offerings te reguleren zijn op 16 juli van kracht gegaan nadat het koninklijk besluit in mei openbaar werd gemaakt. Als onderdeel van het systeem moeten projecten die crypto-beursdiensten willen aanbieden, ook door de SEC worden goedgekeurd.

“Veel bedrijven die geïnteresseerd zijn in het openen van een crypto-beurs zeggen dat cryptocurrency-handel op de Thaise markt behoorlijk actief is,” zei Sucharitakul.

Bovendien zei de SEC dat er al veel ICO’s belangstelling hebben getoond. Ongeveer 50 ICO’s willen zich aanmelden voor het uitvoeren van gereguleerde ICO’s in het land.

Voordat de SEC echter licenties voor afzonderlijke projecten kan verlenen, moet deze eerst de zogenaamde “ICO-portals” selecteren. Dit zijn online marktplaatsen waar potentiële uitgevers hun verkoop kunnen uitvoeren. Sucharitakul zei dat drie van de vijf bedrijven die interesse hebben getoond om ICO-portals te worden, zich hebben aangemeld.

Toezichthouders op de Filipijnen lijken dezelfde kant op te willen gaan. Vorig week werden ontwerpregels vrijgegeven voor de regulering van ICO’s. Het land is momenteel op zoek naar publieke feedback over hoe Initial Coin Offerings in een gereguleerde omgeving zouden kunnen werken.

Bron: Coindesk

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!