Een recent onderzoek, opgesteld door ICO-adviesbureau Statis Group, onthulde dat meer dan 80 procent van de initial coin offerings (ICO’s) die in 2017 werden uitgevoerd, als oplichting worden aangemerkt. De studie hield rekening met de levenscyclus van ICO’s die in 2017 liepen; vanaf het eerste voorstel van een verkoopbeschikbaarheid tot de meest volwassen fase van de handel op een crypto-beurs.

Het onderzoek toont aan dat in 2017 “meer dan 70 procent van de ICO-financiering (op basis van $ volume) tot nu toe naar projecten van hogere kwaliteit ging, hoewel meer dan 80 procent van de projecten (op basis van # shares) als oplichting werden aangemerkt.” De analisten vonden dat vier procent van ICO’s mislukte en drie procent was “dood”. Het onderzoek bepaalde dat een ICO dood is als het “niet genoteerd op beurzen is om te verhandelen en geen codebijdrage op Github heeft gekregen op een voortschrijdende termijn van drie maanden vanaf dat moment”.

Volgens de studie bedroeg de totale financiering van crypto en tokens in 2017 $11,9 miljard. $1,34 miljard (11 procent) van de ICO-financiering ging naar oplichting, de overgrote meerderheid ging naar drie grote scam-projecten; Pincoin ($660 miljoen), Arisebank ($600 miljoen) en Savedroid ($50 miljoen), die samen goed waren voor $1,31 miljard. Dit suggereert dat hoewel een groot aantal ICO’s oplichterij was, zij zeer weinig financiering ontvingen in vergelijking met de sector als geheel.

Eerder deze maand bracht TechCrunch een rapport uit op basis van gegevens van Coinopsy en DeadCoins, waaruit bleek dat meer dan duizend cryptoprojecten “al dood” zijn, op 30 juni 2018. Volgens de lijst van Coinopsy waren er 247 “dode” crypto’s, terwijl DeadCoins een langere lijst heeft met 830 “dode” cryptocurrencies.

Volgens onderzoek van cyberbeveiligingsbedrijf Carbon Black dat in juni werd uitgevoerd, is in de eerste helft van 2018 voor ongeveer $1,1 miljard aan digitale valuta gestolen. Het beveiligingsbedrijf zei dat criminelen gebruik maken van het dark web om grootschalige cryptocurrency-diefstal mogelijk te maken. Schattingen wijzen naar verluidt uit dat er 12.000 marktplaatsen en 34.000 aanbiedingen worden gelinkt aan cryptotheft waar hackers gebruik van kunnen maken.

Een gezamenlijk rapport van adviesbureau PwC en de Zwitserse Crypto Valley Association onthulde dat het volume van ICO’s tussen januari en mei 2018 tot nu toe $13,7 miljard bereikte, wat al twee keer zoveel is dan in het hele jaar 2017.

Bron: Cointelegraph

 

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.