Een nieuw wetsvoorstel van het Congres zou het mandaat van het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) bijwerken met een specifieke focus op cryptocurrencies.

De FinCEN Improvement Act (HR 6411), gezamenlijk ingediend door de Amerikaanse congresleden Ed Perlmutter (D-CO) en Steve Pearce (R-NM) op 18 juli, geeft FinCEN opdracht te onderzoeken hoe cryptocurrencies kunnen worden gebruikt voor illegale activiteiten, naast het werken met tribal wetshandhavingsinstanties en andere terreurfinancieringspraktijken.

In het bijzonder omvat het taal die “zaken met betrekking tot opkomende technologieën of waarde die in de plaats komen van valuta en soortgelijke inspanningen” weerspiegelt.

Zo staat er:

“Hoewel het gebruik en de handel van virtuele valuta legale praktijken zijn, proberen sommige terroristen en criminelen, waaronder internationale criminele organisaties, kwetsbaarheden in het wereldwijde financiële systeem te misbruiken en maken zij in toenemende mate gebruik van opkomende betalingsmethoden zoals virtuele valuta om illegale gelden te verplaatsen.”

FinCEN, dat opereert onder het Amerikaanse ministerie van Financiën, is gericht op “het financiële systeem te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik en het witwassen van geld te bestrijden en de nationale veiligheid te bevorderen door het verzamelen, analyseren en verspreiden van financiële inlichtingen en strategisch gebruik van financiële autoriteiten”, zoals vermeld op hun website.

Pearce zei in een persbericht dat de nieuwe richtlijnen zouden “zorgen voor” het vermogen van FinCEN om “hun vitaal belangrijke missie in de dynamische wereldomgeving voort te zetten”.

De voorgestelde wet komt jaren nadat FinCEN voor het eerst richtlijnen voor geldverzenders die met cryptocurrencies werken publiceerde. Bedrijven in de VS die dergelijke activiteiten ondernemen, moeten zich registreren bij FinCEN, en meer recentelijk heeft het agentschap verklaard dat beurzen die omgaan met tokens die worden verkocht tijdens intitial coin offerings (ICO’s), ook moeten voldoen aan de voorschriften ervan.

“Dit is een belangrijke stap in de modernisering van FinCEN en om ervoor te zorgen dat onze wetshandhavings- en inlichtingengemeenschappen misdadigers en terroristische netwerken kunnen detecteren en het gebruik van virtuele valuta om illegale gelden te verplaatsen of een cyberoorlog te voeren te kunnen voorkomen”, zei Perlmutter vorige week.

Bron: Coindesk

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.