Bank of America (BoA) heeft een patent aangevraagd voor een op blockchain gebaseerd systeem dat de externe validatie van gegevens mogelijk maakt, aldus de patentaanvraag gepubliceerd door het Amerikaanse Patent and Trademark Office (USPTO), op 17 juli.

De patentaanvraag van de BoA stelt voor om blockchain te gebruiken voor het volgen van resource-informatie en het bevestigen van resource-overdrachten, daarbij opmerkend:

“Er bestaat momenteel behoefte aan een meer accurate indicatie van de financiële draagkracht van een gebruiker door externe validatie van gegevens in een procesdatanetwerk mogelijk te maken”

Het patent beschrijft hoe het systeem informatie op de blockchain zou registreren op basis van “geaggregeerde informatie in verband met eerdere uitgevoerde overdrachten van resources door een entiteit” en zou de informatie op de blockchain bij elke nieuwe transactie-activiteit bijwerken.

In april had de USPTO nog een patent van BoA gepubliceerd voor een opslagsysteem op basis van een blockchain. Volgens Fortune heeft BoA momenteel 45 live patenten met betrekking tot blockchain in behandeling, waarbij de CTO van de bank merkt dat het vergaren van patenten de bank in staat stelt om ‘voorbereid’ te zijn.

Tegelijkertijd is de BoA berucht geworden vanwege zijn afkeer van cryptocurrency. In mei noemt het Bitcoin (BTC) “verontrustend” en houd ze het eerdere besluit om haar klanten te verbieden crypto te kopen met behulp van creditcards in stand.

Ondanks zijn schijnbare vooruitziende blik op de blockchain-markt, heeft BoA wel concurrenten. Mastercard onthulde deze week een eigen patent waarmee transacties van “blockchain-valuta’s” mogelijk wordt.

Bron: Cointelegraph