De gouverneur van de Bank of Thailand (BoT) zei tijdens een toespraak op de Bloomberg ASEAN Business Summit op 12 juli dat de bank blockchain-technologie overweegt voor verschillende toepassingen.

De gouverneur van de centrale bank, Dr. Veerathai Santiprabhob, verklaarde dat de bank bezig is met het overwegen van het gebruik van blockchain voor applicaties zoals grensoverschrijdende betalingen, financiering van de supply chain en documentauthenticatie.

Volgens Dr. Santiprabhob zou het gebruik van blockchain voor grensoverschrijdende betalingen “de regionale financiële connectiviteit verbeteren en soepelere grensoverschrijdende financiële diensten mogelijk maken.”

De gouverneur van de BoT ziet blockchain ook een belangrijke rol spelen bij het terugdringen van fraude en het beschermen van financiële informatie:

“Het gebruik van moderne technologieën zoals biometrie en blockchains kunnen helpen om financiële informatie te beschermen en het aantal en de omvang van frauduleuze activiteiten te verminderen.”

Ook sprak de BoT-gouverneur over de voortdurende ontwikkeling van regelgeving door de bank om “concurrentie en innovatie” aan te moedigen:

“De Bank of Thailand ondergaat een hervorming van de regelgeving om verouderde regels en voorschriften te herzien, om het zakendoen te vergemakkelijken en ervoor te zorgen dat onze regelgeving de concurrentie en innovatie niet belemmert en bijdraagt ​​aan hoge kosten van financiële diensten.”

Thailand heeft onlangs twee opmerkelijke stappen gezet in het reguleren van cryptocurrencies. Zoals Cointelegraph op 30 maart meldde, onthulde de minister van Financiën van het land een nieuw belastingkader voor cryptocurrencies. De tweede zet kwam van de Thaise Securities and Exchange Commission (Thaise SEC), die verklaarde dat nieuwe Initial Coin Offering (ICO)-regelgeving op 16 juli in werking zal treden, zoals Cointelegraph vorige week meldde.

Dit is niet de eerste stap van de BoT-gouverneur om op blockchain gebaseerde technologieën te implementeren. Zoals Cointelegraph eerder in juni rapporteerde, sprak dr. Santiprabhob over de mogelijke uitgifte van digitale valuta van de centrale bank (CBDC) om de interbancaire schikkingen te verbeteren.

Bron: Cointelegraph

 

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.