De Bank of Thailand (BOT) heeft nieuwe richtlijnen uitgegeven die banken en financiële instellingen toestaan om cryptocurrencies te investeren, uit te geven en te verkopen via dochterondernemingen, terwijl de vorige richtlijn van de centrale bank, die verbood om in crypto’s te handelen, nog steeds van kracht is.

De Bank of Thailand (BOT), de centrale bank van het land, heeft nieuwe richtlijnen uitgegeven die in wezen de oorspronkelijke richtlijnen omzeilt, waarin het de lokale banken verbood om in cryptocurrencies te handelen.

Volgens deze nieuwste richtlijnen verbiedt de Bank of Thailand nog steeds financiële instellingen om te handelen in Bitcoin en andere cryptocurrencies. De bestaande regelgeving voor crypto’s is nog steeds van kracht. De centrale bank staat de banken en financiële instellingen nu wel toe om via dochterondernemingen in cryptocurrencies te beleggen.

Volgens dit mandaat kunnen de dochterondernemingen in de financiële sector nu zaken doen met digitale tokens, en ondernemingen die betrokken zijn bij digitale active mogen nu een digitaal token offering-systeem aanbieden en investeren in digitale activa.

De ruwe vertaling van het document suggereert dat deze instellingen vanaf nu direct met deze activiteiten mogen beginnen of toestemming van de centrale bank kunnen vragen. De bank staat echter niet toe dat de bedrijven transacties voor klanten verwerken.

Dochterondernemingen mogen nu in crypto’s investeren

De deuren naar de crypto-wereld zijn geopend voor banken en financiële instellingen. Ze kunnen nu in feite ICO-uitgevers of een ICO-portaal zijn, investeren in cryptocurrency en zaken doen met gerelateerde bedrijven zoals brokers, dealers en beurzen.

Maar deze financiële instellingen en banken mogen niet direct betrokken zijn, en mogen alleen bronnen voor beleggingsadvies aanbieden of aanbevelen. Als deze banken willen investeren in digitale activa, zoals het uitgeven van een ICO met als doel bij te dragen aan financiële innovatie, dan kunnen ze dit doen via een regulatory sandbox.

Het gebruik van creditcards of dergelijke om een aankoop te doen is echter verboden. En de maatregelen voor financieel risicobeheer moeten strikt worden nageleefd. Deze officiële brief van de Bank of Thailand is blijkbaar verzonden aan alle besturen van financiële instellingen in Thailand.

In februari van dit jaar mochten banken geen crypto-beurzen aanbieden, crypto-handelsplatforms creëren en beleggen of handelen in cryptocurrency, zoals aangegeven door de president van de centrale bank van Thailand, Veerathai Santiprabhob in de vorige richtlijn.

Dit heeft de mensen in de Reddit-community in het algemeen bullish gemaakt, in het bijzonder voor de OmiseGo (OMG)-cryptocurrency, zoals een Redditor uitlegt: “Het is een in Thailand gevestigd project met banden met de Thaise overheid/banken.”

Hoewel de Bank of Thailand het verbod niet helemaal heeft opgeschort, is deze potentiële stap voorwaarts een progressieve stap die goed is voor de crypto-gemeenschap en het land in het stimuleren van hun financiële en economische sector.

Bron: Coingape

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.