Gateway voor betaling met cryptocurrency CoinGate lanceert een pilotprogramma voor 100 handelaars om transacties op een Bitcoin Lightning Network (LN)-variant van hun service te testen, aldus nieuws dat vandaag, 10 juli, met Cointelegraph werd gedeeld.

Volgens de blogpost van CoinGate zijn de deelnemende handelaars die deelnamen aan de LN-proef onder andere websites voor het wedden op esports, online winkels met crypto-merchandise, servers en hostingservices en websites voor volwassen amusement. Het bericht meldt dat Lightning Network-betalingen “beschikbaar” zijn vanaf 1 juli.

Het Lightning Network is een zogenaamde second layer oplossing voor de problemen met de schaalbaarheid voor het Bitcoin (BTC)-netwerk, dat werkt door de meerderheid van de transacties buiten de chain te houden.

Rytis Bieliauskas, de CTO van CoinGate, vertelde Cointelegraph dat hun proefprogramma “hen in staat stelt om als eersten het Lightning Network in het echt te testen, en daarom waardevolle ervaring op te doen over hoe deze technologie werkt, hoe deze kan worden verbeterd , enz.”

Verwijzend naar het Lightning Network als “een van de langverwachte ontwikkelingen voor de community”, merkte Bieliauskas ook op dat, ondanks het feit dat het Lightning Network Bitcoin veel sneller en lichter zal maken:

“LN-technologie is nog nieuwer, minder gebruikersvriendelijk, dus het zal 1-2 jaar duren voordat consumentenapplicaties zich ontwikkelen en waarschijnlijk nog meer jaren voordat verkopers dit actief zullen gaan gebruiken.”

Bieliauskas merkte op dat CoinGate ook alle gemaakte kosten zal dekken als er geld verloren gaat in de LN-proef, omdat de Lightning Network-technologie zich nog in een vroeg stadium bevindt.

Een studie die eind juni werd gepubliceerd en waarin werd beweerd dat het Lightning Network een lage betrouwbaarheid had bij het verwerken van een betaling, werd weerlegd door de mede-oprichter van Lightning Labs, evenals andere crypto-experts.

Ook in juni kwam Pokémon naar het Lightning Network in de vorm van Poketoshi, een spel met een LN-compatibele virtuele controller die gebruikers 10 Satoshi per commando in rekening brengt, waarbij één Satoshi gelijk is aan een honderd miljoenste van een bitcoin.

Bron: Cointelegraph