De vier grootste auditors ter wereld – Deloitte, EY, KPMG en PwC – sluiten zich aan bij een groep van 20 banken in Taiwan om een ​​blockchain-service uit te proberen voor het controleren van de tussentijdse financiële verslagen van overheidsbedrijven.

Volgens een lokaal nieuwsbericht van deze donderdag, zal de blockchain-studie aanvankelijk de auditors in staat stellen om zogenaamde externe bevestiging – het proces voor het verkrijgen en evalueren van controle-informatie – uit te voeren voor een groep geselecteerde bedrijven die op het eiland openbaar worden verhandeld.

Traditioneel wordt externe bevestiging handmatig uitgevoerd door accountantskantoren om de echtheid van financiële transacties van overheidsbedrijven met derden te verifiëren.

Het nieuwe platform, ontwikkeld door de Taiwanese Financial Information Service Co. (FISC) samen met de 20 banken, verplaatst de transactiegegevens van de openbare bedrijven naar een blockchain, waar de banken als validators deelnemen.

Het doel is om de auditors in staat te stellen de transacties via een traceerbare en fraudebestendige gegevensketen op gedistribueerde wijze te bekijken, het bevestigingsproces te stroomlijnen en te automatiseren. FISC verwacht dat de nieuwe technologie de bevestigingstijd van “een halve maand” tot “binnen een dag” zal verkorten.

FISC werd aanvankelijk opgericht door het Ministerie van Financiën van het eiland als haar informatietechnologie-afdeling en werd later omgedoopt tot een bedrijf met zowel particulier als openbaar kapitaal.

Het bedrijf kondigde in januari 2017 aan dat het zich met blockchain bezig ging houden, samen met de 20 grote banken, als onderdeel van een bredere poging om financiële technologieën in Taiwan nieuw leven in te blazen. Het bedrijf zei in het rapport dat het na de proef verwacht de auditservice volgend jaar uit te rollen naar de 1.400 publieke bedrijven die op het eiland zijn genoteerd.

Bron: Coindesk  

 

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!