De grote crypto-beurs Binance heeft zijn eerste openbare overname gedaan. Het kocht Trust Wallet, aldus een aankondiging op 31 juli. Het in de VS gevestigde Trust Wallet werd in 2017 opgericht en is een open source, anonieme en gedecentraliseerde wallet die Ethereum (ETH) en meer dan 20.000 verschillende Ethereum-gebaseerde tokens (ERC20, ERC223 en ERC721) ondersteunt.

 

Hoewel de details van de deal niet bekendgemaakt worden, vertelde Binance aan TechCrunch dat het in een combinatie van fiat-geld, Binance-aandelen en haar eigen BNB-token heeft betaald. Trust Wallet zal in de meeste van haar activiteiten autonoom blijven, terwijl Binance zal helpen met de administratie en marketingontwikkeling.

Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao benadrukte dat Trust Wallet een sterk team heeft op het gebied van technische kennis, maar hulp nodig heeft met hun marketingstrategie:

“Ze hebben niet veel marketing gedaan, dat is waar we kunnen helpen. Ze zijn technisch sterk, maar houden niet van marketing, HR, enz … nu fuseren ze met ons en hoeven ze zich geen zorgen meer te maken over geld.”

 

Standaard-wallet

Naast het stimuleren van de bedrijfsontwikkeling van de service, is Binance van plan om Trust Wallet als standaard-wallet op de langverwachte gedecentraliseerde Binance beurs te gebruiken. Zhao zei verder dat Binance verdere overnames overweegt:

“We zijn op zoek naar sterke technische teams. Het doen van overnames zal een zeer belangrijke component zijn om verder te groeien en om bij te kunnen dragen aan deze sector.”

Trust Wallet-oprichter Viktor Radchenko prees de overname als een kans om terug te keren naar de focus op het ontwikkelen van de app en technologie. Radchenko zei: “Door genoeg middelen te hebben kunnen we sneller groeien en kan ik me concentreren op de acceptatie van de wallet door gebruikers die geen wallet hebben.”

Trust Wallet had eerder de registratie voor een token-verkoop aangekondigd, maar vervolgens geannuleerd vanwege gebrek aan regelgeving in de markt, waardoor het “een uitdaging is om de visie te realiseren zonder de veiligheid in gevaar te brengen”.

Het bedrijf voegde eraan toe dat de token-verkoop “ons dwong om ons meer te richten op een tokenized economy en minder op productontwikkeling – iets dat Trust in de eerste plaats tot een geweldig product maakte.”

Het in Malta gevestigde Binance is de op een na grootste cryptocurrency-beurs qua handelsvolume. Nadat het bedrijf in juli ongeveer $300 miljoen omzet registreerde, verwacht het bedrijf dat de winst in 2018 $1 miljard zal bedragen.

Blijf op de hoogte van het laatste cryptocurreny-nieuws op Bitned.nl!

Bron: Cointelegraph

Een gadget-verslaafde die niet graag stilzit, en blijft in zijn vrije tijd graag op de hoogte van het actuele nieuws omtrent cryptocurrencies en blockchain. Redacteur voor Bitned.