Binance, een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurzen op basis van verhandelde waarde, probeert de basis te leggen voor een nieuwe bank waarvan de eigenaren investeerders van digitale munten zullen zijn.

Het crypto-vriendelijke eiland Malta zal de thuisbasis zijn van de toekomstige Founders Bank, zei Binance, en zei in een e-mail aan Bloomberg dat het naast andere investeerder heeft geïnvesteerd in een belang van 5 procent in een pre-money valuation van 133 miljoen euro ($ 155 miljoen). De bank zal een vergunning nodig hebben van toezichthouders in Malta, een lid van de Europese Unie, en onderworpen zijn aan haar financiële regels.

De initiatiefnemers zeggen dat het project, gebaseerd op blockchain-systemen, zal proberen de Founders Bank om te vormen tot de eerste gedecentraliseerde bank ter wereld die eigendom is van de community – wanneer ze de nodige vergunningen krijgen uiteraard.

De investering van Binance is de eerste stap in de richting van een offering dat Founders Bank zal doen via het blockchain-gebaseerde equity fundraising-platform Neufund, waar ze hun eigen “juridisch bindende equity-tokens” uitgeven.

 

Nieuwe Maltese wetten

“We zijn vereerd om gekozen te worden als de locatie van de eerste wereldwijde bank die eigendom is van de community,” zei Silvio Schembri, junior minister voor financiële diensten, digitale economie en innovatie binnen het kabinet van de premier van Malta, volgens een verklaring van Binance op donderdag.

De equity-token-verkoop zou worden uitgevoerd onder Duitse regelgeving in samenwerking met een van de belangrijkste beurzen van Europa later dit jaar, zei Binance, zonder de beurs te identificeren.

Het nieuws komt een week nadat Malta drie wetten heeft aangenomen om blockchain-gebaseerde bedrijven aan te moedigen zich in het land te vestigen. Binance zei in zijn verklaring dat de wetten “een vruchtbare omgeving creëerden voor blockchain-bedrijven en de onzekerheden rondom de markt voor gedecentraliseerde activa oplossen”.

Bron: Bloomberg