De financiële regelgeving in de Verenigde Staten rondom blockchain en cryptocurrencies begint zich langzaam te ontwikkelen. In de nieuwste ontwikkeling heeft het Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) aangekondigd dat het regulatory sandboxes voor fintech-bedrijven zal introduceren om hen te helpen bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Deze aankondiging bevat ook blockchain- en cryptocurrencies-startups, wat in interessante ontwikkeling is voor de crypto-industrie als geheel.

 

CFPB’s beslissing een broodnodige brug tussen toezichthouders en bedrijven

“Sandbox” is een van de meest voorkomende woorden in het fintech-universum. In de financiële sector verwijst de term naar een mechanisme voor het ontwikkelen van de regelgeving in gelijke tred met het snelle tempo van innovatie. Deze regelgevende sandboxes staan ​​ook bekend als testcentra voor nieuwe, innovatiegedreven bedrijfsmodellen die niet onder de bevoegdheid vallen, niet onder de huidige regelgeving vallen, of onder toezicht van regelgevende instanties staan. Het doel van de sandbox is om regelgeving te ontwikkelen om te voldoen aan strenge financiële regels om een broodnodige stimulans te geven aan de groei en het tempo van de meest innovatieve bedrijven, op een manier die de fintechsector niet overschaduwt met regels, maar tegelijkertijd consumenten maximaal beschermt.

Deze stap van CFPB heeft tot doel een vrije omgeving te bieden en ook innovatie op het gebied van fintech te bevorderen. Nascent-technologieën zoals blockchain en cryptocurrencies zullen naar verwachting het meest profiteren, omdat zij dergelijke ondersteuning nodig hebben om te floreren in hun mogelijkheden.

Hoewel het concept nieuw is in de VS, hebben regulatory sandboxes fintech in een groot aantal landen geholpen bij het bevorderen van innovatie. Het Verenigd Koninkrijk is een van de landen waar de institutionele betrokkenheid bij fintech erg groot is, met Londen dat probeert de wereldwijde hoofdstad van fintech te worden. Eind 2015 publiceerde de Financial Conduct Authority (FCA), de Britse toezichthouder op de markt, een rapport als onderdeel van Project Innovate, waar het uitlegde waarom een ​​regulatory sandbox nodig was. Na dat rapport en de presentaties van verschillende belanghebbenden, begon de regelgevende autoriteit in het VK deze in 2016 te implementeren met een definitieve uitrol in 2017.

Er wordt aangenomen dat dezelfde regelgevende sandboxes in Zwitserland zijn gebruikt om cryptocurrency-projecten in de Crypto Valley van het land te bevorderen.

Dit initiatief, dat wordt ondersteund door waarnemend directeur Mick Mulvaney, is bedoeld om concurrentie en toegang voor consumenten binnen de financiële sector te bevorderen. Mulvaney gelooft ook dat deze sandboxes zullen helpen bij het bouwen van een brug van communicatie tussen regelgevers en bedrijven, waardoor beide partijen elkaars perspectieven kunnen begrijpen.

 

CFPB ondersteunt innovatie, wat een goed teken is voor crypto

Mulvaney is van mening dat het CFPB niet zo innovatievriendelijk is geweest als in het verleden, en hij zegt dat hij zal proberen dat te veranderen. Naast sandboxes kondigde Mulvaney ook aan dat hij het nieuwe Office of Innovation van het Bureau gaat oprichten en Paul Watkins heeft gekozen om het te leiden. Het Office of Innovation zal proberen zich te richten op het aanmoedigen van consumentvriendelijke innovatie, wat nu het belangrijkste onderwerp is voor het Bureau.

Het werk dat eerder onder Project Catalyst werd gedaan, wordt nu voortgezet in dit nieuwe Office of Innovation. Het Bureau stelt voor zijn wettelijke visie te verwezenlijken om concurrentie, innovatie en toegang voor consumenten binnen financiële diensten te bevorderen.

Om dit doel te bereiken, zal de nieuwe afdeling van het Bureau zich richten op het creëren van beleid om innovatie mogelijk te maken, in contact komen met ondernemers en toezichthouders en verouderde of onnodige regelgeving herzien.

Met dit vooruitstrevende nieuws betreft regelgeving in de VS, zijn alle ogen gericht zijn op de Bitcoin ETF die op 10 augustus mogelijk goedgekeurd zal gaan worden. Zijn dit tekenen dat de SEC mogelijk crypto-regulering overweegt?

Bron: Coingape

 

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.