De technische charts laten zien dat de Bitcoin (BTC)-prijs in de komende dagen een sterk bullish technisch patroon zou kunnen creëren.

Het is op dit moment echter nog onduidelijk. De recente bullish bias voor de korte termijn werd geneutraliseerd na de close van BTC onder het 10-dagen moving average (MA) gisteren (volgens UTC).

Verder lijkt het risico van een diepere terugval naar $6.000 (low van februari en psychologische support-niveau) te zijn toegenomen na de prijsdaling van 5,7 procent dinsdag.

Dit betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat de bears terug de leiding hebben overgenomen, aangezien de cryptocurrency nog steeds ruim boven het recente dieptepunt van $5,755 (geraakt op 24 juni) ligt.

BTC zou binnenkort een inverse head-and-shoulders-patroon (bullish patroon) kunnen creëren als de bears de directe support van $6.000 in de komende paar dagen niet kunnen doorbreken.

Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld voor $6.350 op Bitfinex – een daling van 3,6 procent in 24 uur.

Daily chart

De daling van BTC naar $6.260 creëerde gisteren nog een lagere high (bearish patroon) op de daily chart, terwijl de relative strength index (RSI) ook ten gunste van de bears is gedraaid (terug onder de 50.00).

De 5-daagse en 10-daagse MA’s beginnen ook naar beneden te dalen ten gunste van de bears.

De lange termijn MA’s – 50, 100 en 200 – bevinden zich onder elkaar, wat aangeeft dat de weg van de minste weerstand naar beneden is.

Dus BTC lijkt er op uit om de $6.000 te gaan testen binnen een dag of twee. Acceptatie onder dat niveau zou de recente low van $5,755 in zicht brengen.

De grafieken voor de korte duur geven echter aan dat BTC waarschijnlijk de support op $6000 zal verdedigen.

4-hour chart

De RSI rapporteert een oversold situatie (minder dan 30.00) en nog een drop van $300 maakt het alleen maar moeilijker voor de bears om BTC onder $6.000 te duwen.

Daarom kunnen we een rebound van $6.000 niet uitsluiten – een beweging die zou kunnen leiden tot de creatie van de rechterschouder van een inverse head-and-shoulders bullish reversal-patroon, zoals te zien in de onderstaande grafiek.

Daily chart: Potentieel inverse head-and-shoulders bullish reversal-patroon

Een lange termijn bull reversal (bear-to-bull trendverandering) zou worden bevestigd als BTC op de support van $6000 stuitert en een grote volumebreuk ziet boven $6,832 (neckline resistance).

De kans dat BTC het inverse head-and-shoulders-patroon voltooit blijft groot zolang de prijzen boven de $6000 blijven.

 

Overzicht

  • BTC’s close onder de 10-daagse MA gisteren heeft de onmiddellijke optimistische vooruitzichten geneutraliseerd.
  • De directe support op $6.000 kan binnen een dag of twee worden getest, maar de kans op doorbraak van dat niveau is laag.
  • Een high volume-rebound vanaf $6000 zou BTC helpen om een inverse head-and-shoulders bullish reversal-patroon te vormen.
  • Een daily close (volgens UTC) van onder de $6000 zou de kans op een daling onder $5,755 (low 24 juni) verhogen.

Bron: Coindesk