Terug naar Bitned.nl

Bitcoins kopen of verkopen?

Via onderstaand formulier kun je snel en eenvoudig bitcoins kopen bij SATOS.nl

Veelgestelde vragen en antwoorden over Bitcoin

Bitcoin is ook wel bekend als een nieuw soort netwerk om betalingen op te verrichten. Alles werkt geheel peer to peer, er komt dus geen derde partij van te pas. Zo kan er zonder centrale instantie toch nog gefunctioneerd worden. Het voordele hiervan is dat er dus niet een grote baas is die alles als het war beheerd. Het is echt een systeem wat van iedereen is, hierdoor is er meer transpirantie en dit is dan ook de reden dat de Bitcoin waarde en de Bitcoin koers zo hoog is, mensen willen de munt nu eenmaal hebben. De munt is geheel openbaar en werkt dus volgens een open source model. Iedereen kan op deze manier meewerken aan de munt om hem te verbeteren. De munt is ontzettend goed beveligd en transacties lopen dan ook veel veliger dan normaal. De prijs is de laatste jaren aardig wat keren over de kop gegaan, vandaar dat steeds meer mensen in willen stappen.

De term cryptocurrency gaat al terug naar 1998. Het werd toen gebruikt door Wei Dai op een cyberpunks messageboard. Bitcoin is als eerste munt op de markt gekomen, hier is eigenlijk alles mee begonnen. Dai schreef dat hij wilde dat er een nieuwe munt zou ontstaan waarin cryptografie een grote rol zou spelen om de munt te beheren en om de transacties te voltooien. Nu vinden alle transacties eigenlijk plaats binnen de bank of een ander monetaire instelling. Hij wilde hier graag van af. De maker van Bitcoin heet Staoshi Nakamoto, echter is dit een schuilnaam en niemand weet hoe hij echt heet. In 2009 werd het eerste deel vrijgegeven, dit was het proof of concept met de bijbehorende specificaties. In 2010 is hij hier wee weggegaan. Niemand weet dus wie hij is en waarom hij het heeft gemaakt. Dit zal waarschijnlijk ook nooit bekend worden. Maar zonder hem was het niet mogelijk geweest om Bitcoin te kopen en Bitcoin te verkopen.

Bitcoin werkt dus aan de hand van open source. Het voordeel hiervan is, is dat iedereen er aan kan werken. Sommige mensen vinden die techniek maar een beetje eng allemaal. Ze zijn bang dat het voor criminele doeleinden wordt gebruikt en dat het maar een schimmig wereldje is. Maar als je een beetje onderzoek doet en opzoekt wat het nu precies is dan kom je er achter dat dit allemaal wel mee valt achteraf gezien.

Met de open source tehcniek kun je openbaar van de techniek gebruik maken. Zo kun je als programmeur altijd met de code gaan werken. Dit is dan ook de reden dat er zoveel verschillende munten zijn en die hun oorsprong vinden in de techniek van de Bitcoin.

Het voordeel is dat de ontwikkelingen en veranderingen van Bitcoin allemaal gecontroleerd kunnen worden door de community. Er is dus geen sprake van een baas die alles regelt. Dit is het voordeel, er is veel meer transpiratie binnen het project. Vandaar dat het ook niet uitmaakt wie de Bitcoin heeft verzonnen, deze kan namelijk toch geen macht uitoefenen over de munt.

Bitcoin is er al een erg lange tijd. Al die tijd heeft het bewezen dat het zonder problemen kan blijven bestaan zonder dat er grote probelemen onstaan. De Bitcoin koers is niet voor niets zo hoog. Ook is het een erg veilige munt, hij heeft hierdoor veel minder problemen ervaren dan andere munten.

Een ander voordeel is dat er bij Bitcoin een grote mate van flexibiliteit heerst. Je kunt het namelijk hee erg makkelijk verwisselen voor normale valute, Bitcoin kopen en Bitcoin verkopen is dus ontzettend makkelijk en je kunt dit eigenlijk zonder problemen doen. Een ander voordeel is dat Bitcoin sneller zijn waarde behoudt. Meer mensen hebben de munt en het volume is echt veel hoger dan bij de andere munten, hierdoor is de Bitcoin waarde relatief vast. Dit zorgt voor minde risico’s en hierdoor zullen bedrijven er ook sneller voor keizen om gebruik te maken van Bitcoin. Ook kun je met Bitcoin heel makkelijk creatieve toepassingen gebruiken. Tot nu toe koopt iedereen Bitcoin voordat hij een andere munt koopt. Het dient dan ook echt als munt die je weer kunt gebruiken om te verhandelen. Zo blijkt het dat maar 5 % van de wereldwijde munten op dit moment gekocht worden met Euro of Dollar, de rest wordt gekocht met Bitcoin.

Bitcoin is dus wel echt de grote speler op de markt. Het wordt dan voor de andere munten ook erg lastig om dit te overtreffen, het is tenslotte de munt met de meeste gebruikers en hier is het meeste geld in omloop. Het marktaandeel wisselt erg veel afhankelijk van de markt. We zien in een markt met een dip dat de Bitcoin een beejte grip verliest, echter krabbelt hij altijd weer terug en tot nu toe is en blijft hij nog echt altijd nummer 1 op de crypto markt.

Met Bitcoin kun je op ieder moment geld overmaken, maar ook overboeken of versturen. Het is een munt die altijd verhandeld kan worden, de dag dat je de overboeking doet maakt echt niet uit. Dit is dan ook een super groot voordeel, bij de bank moet je namelijk toch nog altijd wel een paar dagen wachten en dat vinden veel mensen nu niet bepaald fijn.

Het is goedkoop om een betaling met Bitcoin te doen. Als je iets koopt met Dollars of met euro’s dan moet je toch altijd weer transactiekosten betalen. Met Bitcoin wordt een transactie heel erg goedkoop geregeld, de transactie kosten zijn vele malen lager dan bij de bank. Als je echt op je geld zit te wachten dan kun je ook een betalingsverzoek snel laten verlopen, dit kost alleen wel iets meer. Dienstverleners beginnen nu ook steeds vaker gebruik te maken van de munt. Zij zien namelijk ook dat het een erg makkelijke manier is om je geld te beheren en om overboekingen te maken.

Ook is het zo dat verkopers minder risico lopen. Je kunt een Bitcoin transactie namelijk niet zomaar terugdraaien en alles is vrijwel volledig anoniem. Zo hoef je niet bang te zijn dat je gegevens op straat komen te liggen zonder dat je hier om gevraagd hebt. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over een chargeback of over een andere manier waarop jij je geld kwijt raakt. Je kunt je munten heel makkelijk bewaren in een Bitcoin wallet, dit is als het ware digitale portomonnee. Het werkt dus eigenlijk gewoon als een valuta, echter is het veel makkelijker voor jou als verkoper.

Je kunt Bitcoin makkelijk en veilig controleren. Hierdoor heb je als klant en gebruiker veel meer controler over de door jou gemaakte transacties. Het voordeel hiervan is dat je als het ware echt je eigen geld beheert. Ook heb je geen last meer van die automatische incasso’s , dit kan een hoop geld besparen en het is gewoon veel makkelijker. Je hoeft niet al je persoonlijke gegevens in te vullen voordat je een transactie maakt op de blockchain. Zo voorkom je ook nog eens identiteitsfraude. Het wordt wel aangeraden om eerst even de beveiliging op orde te maken, denk bijvoorbeeld aan het beveiligen van de sleutel.

Ook is de Bitcoin ontzettend transpartant. Je kunt gelijk zien wat voor soort transacties er gemaakt zijn en hoeveel munten er allemaal in omloop zijn. Dit kun je geheel bijhouden en er is een soort grootboek waar alle transacties in staan. Het voordeel is dat misbruik wordt tegen gegaan en het is niet mogelijk voor een persoon om de touwtjes in handen te hebben. Ook hoef je je dus niet druk te maken over je persoonlijke gegevens, deze zijn namelijk geheel veilig.

Een van de nadelen is dat het nog steeds niet echt geaccepeerd is. Sommige mensen denken nog steeds dat de munt alleen geschikt is voor criminelen en ander gespuis, zij hebben nog niet de voordelen in kunnen zien van de munt. Hierdoor kan het nog wel even voordat de populariteit toe zal nemen omtrent de munt.

Mensen en bedrijven zijn toch nog wel terughouden met het toepassen en het gebruiken van Bitcoin. Omdat nog niet veel bedrijven de munt gebruiken is er dus nog niet genoeg geld in omloop om te zorgen voor een stabiel prijs niveau. Hierdoor wisselt de Bitcoin koers dus aardig en af en toe kunnen er hevige schommelingen in zitten. De munt zal dus nog beter moeten worden om nog meer mensen achter zich te krijgen. Omdat het nog ontzettend nieuw is, is het dus erg lastig om te zeggen hoe het af gaat lopen met de munt.

De munt is nog wel in ontwikkeling. Hierdoor is de techniek nog niet helemaal volwassen en er kunnen dus functies zijn die nog niet geheel naar behoren werken. Dit is zo omdat het toch wel een beetje in de beginfase zit. Er wordt elke dag gewerkt aan de techniek en er komen steeds meer functies die je kunt gebruiken met de blockchain. Mensen raken steeds bekender met de techniek, voordat het volledig gebruikt wordt zijn we echter nog wel even bezig.