Bitcoin kopen bestelformulier

Gebruik onderstaand formulier en stappenplan om gemakkelijk, snel en veilig bitcoins (of andere cryptocurrency) te kopen. Je kunt hier ook cryptocurrencies verkopen. Nederland kent veel verschillende Bitcoin handelsplatformen waar je eenvoudig met iDeal kunt betalen. Op zoek naar de goedkoopste partij? Gebruik onze eenvoudige prijsvergelijker om te zien waar je momenteel de beste prijs betaald of ontvangt voor jouw bitcoins.

Hoe kun je veilig bitcoins kopen?

Doorloop het bovenstaande stappenplan om gemakkelijk, snel en veilig bitcoins (of andere cryptocurrency) te kopen bij SATOS. Je kunt hier ook cryptocurrencies verkopen. Nederland kent veel verschillende Bitcoin handelsplatformen waar je eenvoudig met iDeal kunt betalen. We hebben ook een prijsvergelijker die laat zien waar je momenteel de beste prijs betaald of ontvangt voor jouw bitcoins.

Stap 1: bitcoinwallet aanmaken

Voor het kopen van bitcoins heb je eerst een bitcoinwallet nodig, een digitale portemonnee waar je cryptocurrency zoals Bitcoin in opslaat. Meer weten? Bekijk dan deze pagina met veelgestelde vragen en antwoorden over wallets. Heb je al een wallet? Dan sla je deze stap over.

Stap 2: veilig betalen met iDEAL

We raden aan om bitcoins te kopen bij een betrouwbare nationale partij, zodat je veilig en vertrouwt kunt afrekenen via iDEAL. Je hoeft slechts het bovenstaande formulier in te vullen en je ontvangt de bitcoins vrijwel direct.

  • Geef in het formulier aan hoeveel bitcoins je wilt kopen of voor hoeveel euro’s je bitcoins wilt kopen.
  • Kies de gewenste cryptocurrency
  • Geef de gewenste betaalmethode aan en klik op ‘plaats bestelling’.
  • Vul je e-mailadres en het ontvangstadres in (dit nummer is vergelijkbaar met je iban nummer en vind je terug in je persoonlijke wallet)
  • Bestudeer en accepteer de algemene voorwaarden en bevestig je bestelling.

Stap 3: uitbetaling

Indien je het verificatieproces voor iDEAL-betalingen al hebt doorlopen, ontvang je de bitcoins (of andere cryptocurrency) meestal vrijwel direct in je wallet. Je ontvangt een bevestiging van de transactie per e-mail.

Verificatie van je bankrekening

Bij je eerste bitcointransactie dien je een bankrekening te verifiëren. Dit is heel eenvoudig. Je maakt via een link die je per e-mail krijgt € 0,01 euro over naar de bankrekening van SATOS. Bij de omschrijving van de overboeking vermeldt je het transactienummer in de e-mail.

Over het algemeen wordt je bankrekening binnen enkele uren geverifieerd. Bij de eerste transactie wordt de koers aangehouden van het moment van de bestelling, zodat je niet bang hoeft te zijn dat de kosten wijzigen in de tussentijd.

Bitcoin-exchange

Het is ook mogelijk om cryptocurrencies te kopen via een zogeheten “bitcoin-exchange”, dit zijn internationale handelsplatformen voor cryptocurrencies. Deze beurzen kopen en verkopen zelf geen digitale valuta, maar bemiddelen als het ware tussen verschillende aanbieders en kopers. Je hebt wel wat technische kennis en ervaring nodig om via een zogeheten Bitcoin-exchange bitcoins of andere cryptocurrencies te kopen, ook het aanmaken en verifiëren van een account kost doorgaans wat meer tijd dan bij een verkoopplatform. Een voordeel is wel dat je hier doorgaans iets minder transactiekosten betaald. Op deze pagina zetten we de meest gebruikte Bitcoin exchanges op een rijtje en leggen we je uit hoe je hier zelf mee aan de slag kunt.

Bekijk de actuele koers

De bitcoinkoers vertoont grote fluctuaties. In een oogwenk kan de koers tientallen euro’s stijgen of dalen. Bekijk de live koers en zie hoeveel de bitcoin waard is op dit moment.