Bitcoin zou tot boven de $6800 kunnen gaan stijgen en heeft daarvoor vandaag een belangrijke moving average-hindernis doorbroken.

Op het moment van schrijven wordt BTC op een zesdaagse high verhandeld van $6.600 op Bitfinex – een stijging van 3,44 procent de afgelopen dag.

De cryptocurrency steeg het afgelopen weekend naar de $6.400, zoals verwacht, ondanks de lage investeerdersparticipatie. Zo stegen de prijzen op zaterdag boven $6.300, maar de handelsvolumes daalden tot $2.92 miljard, het laagste niveau sinds 7 november, volgens CoinMarketCap.

De solide beweging boven de 20-dagen moving average (MA)-weerstand van $6.400 die we vandaag zagen, wordt ondersteund door een toename van het handelsvolume.

Op het moment van schrijven bedraagt het 24-uurs handelsvolume $4,64 miljard – meer dan 50 procent boven het laagste punt van de afgelopen 36 weken op zaterdag. De rally lijkt dus sterk en zou door kunnen stomen naar de $6.838 (inverse head-and-shoulders neckline resistance).

 

Daily chart

BTC’s herstel van $6.080 (low van donderdag) en een rally naar $6.600 heeft een hogere low (bullish setup) op de chart gecreëerd.

De relative strength index (RSI) is ook gunstig voor de bulls (boven 50.00).

De prijzen lijken dus klaar om de belangrijkste weerstand op $6.838 te testen (inverse head-and-shoulders neckline resistance). In essentie creëert BTC nu de rechter schouders van het inverse head-and-shoulders neckline resistance bullish-patroon.

Toch moeten we voorzichtig zijn, omdat de cryptocurrency er volgens de charts voor kortere perioden overbought uitziet.

4-hour chart

De relative strength index (RSI) staat op het hoogste niveau sinds 24 april, wat betekent dat de cryptocurrency het meest overbought is in bijna drie maanden.

Daarom is een break boven $6.838 in de komende 24 uur niet waarschijnlijk, of het zou van korte duur zijn.

 

Overzicht

  • De corrigerende rally van BTC is in een stroomversnelling terechtgekomen en de prijzen kunnen de komende dag of twee oplopen tot $6.838 (neckline resistance).
  • Een close (per UTC) van boven de $6.838 zou een bearish-to-bullish trend op de korte termijn bevestigen en zou de deur openen naar de $7.920.
  • Alleen een close (volgens UTC) van onder de $6.400 (20-daagse MA) zou de kansen op een stijging naar de $6.838 verkleinen.
  • Een break onder de $5,755 (low 24 juni) zou de bearish vooruitzichten doen herleven.

Bron: Coindesk

 

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!