De prijs van Bitcoin (BTC) behaalde vandaag de $7.820, het hoogste punt van de afgelopen twee maanden. Het ziet er naar uit dat die stijging door zal zetten, zoals een belangrijke crypto-indicator aangeeft.

CoinMarketCap’s bitcoin dominance (dominantie) rate, een indicator die het percentage van de totale cryptocurrency marktkapitalisatie bijhoudt van de grootste cryptocurrency, is vandaag gestegen naar 46 procent – het hoogste niveau sinds 20 december – en voegt geloofwaardigheid toe aan de 20 procent rally van BTC die de afgelopen zeven dagen werd waargenomen.

Om te beginnen betekent een stijging van de BTC-dominantie in essentie dat de nummer een cryptocurrency meer in vraag is in vergelijking met de alternatieve cryptocurrencies.


De bovenstaande grafiek toont:

  • De dominance rate van BTC is de afgelopen vier weken van 40,5 procent tot 46 procent gestegen.
  • Tijdens dezelfde periode heeft BTC een rally gezien van $5,755 (25 juni low) tot $7.820, volgens Bitfinex.

Het feit dat de BTC-prijs stijgt ten opzichte van de lows van de afgelopen zeven maanden, van onder de $6.000, gepaard gaat met de sterke stijging van de dominance rate, wijst erop dat de koopjesjagers waarschijnlijk gokken op verdere winsten van de BTC-prijzen, en BTC niet kopen om alternatieve cryptocurrencies te gaan verhandelen.

In het laatste geval zou de dominantie van alternatieve cryptocurrencies ten opzichte van bitcoin sterk stijgen. Dit gebeurt meestal als de waarde van BTC uitgeput beginnen te lijken en als reactie daarop beginnen beleggers geld naar andere innovaties te verplaatsen (zoals eind december 2017/begin januari gebeurde).

Dus een sterke stijging van de BTC-dominantie, zoals te zien is in de laatste vier weken, zou kunnen worden beschouwd als een teken van beleggersvertrouwen in de huidige BTC-prijsrally.

Daarom zou BTC binnenkort boven de belangrijkste 100-dagen moving average (MA) hindernis kunnen stijgen, en op een overtuigende manier het $8.000-teken kunnen doorbreken.

Op het moment van schrijven handelt de cryptocurrency op $7.700 op Bitfinex – een stijging van 3,4 procent de afgelopen 24 uur.

Daily chart


De rally post-inverse head-and-shoulders breakout verloor zijn kracht rond de 100-dagen MA in de afgelopen vijf dagen, waarbij de gecreëerde MA een belangrijke technische weerstand is geworden.

Een sluiting (per UTC) boven de 100-dagen MA van $7.610 zou de grip van de bulls verder versterken en de deuren openen voor de 200-dagen MA, welke momenteel op $8.720 ligt.

4-hour chart

BTC zit vast in een broadening wedge – een continuïteitspatroon, wat betekent dat een uitbraak aan de bovenkant de rally van de low van 17 juli van $6.740 zou doen herleven en de deuren naar boven zou openen, richting de volgende grote weerstand op $8.720 (200-dagen MA hindernis).

De 50-candle, 100-candle en 200-candle MA’s lijken trending naar boven toe en zijn boven elkaar gepositioneerd, ten gunste van de bulls. BTC lijkt dus meer geneigd te zijn om aan de bovenkant van het patroon uit te breken.

Echter kunnen de bears een sterke comeback maken wanneer de koers aan de onderzijde van het patroon zou uitbreken.

 

Overzicht

  • Een piek in de BTC dominance rate valideert de bullish vooruitzichten voor de korte termijn.
  • Een overtuigende break boven de 100-dagen MA van $7.610 zou de toch al bullish technische setup alleen maar versterken, en een test van het 200-dagen MA opleveren, van $8.720.
  • Een break onder de $7.190 (verbreding van de onderkant van de wedge) zou de vooruitblik minder positief maken.

Bron: Coindesk

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!