Bitcoin is gevaarlijk dichtbij het $6000 niveau, met kans op nieuwe low voor dit jaar. Samen met Bitcoin registreert de hele cryptomarkt ernstige verliezen vandaag, met ongeveer $16 miljard dat aan waarde is weggevaagd. De afgelopen 3 dagen verdween maarliefst $50 miljard.

Bitcoin dreigt tot onder de $6k te dalen terwijl de BTC-dominantie 50% is

Bitcoin komt gevaarlijk dicht bij die $6.000. Als we de afgelopen 24 uur bekijken, is het verlies 5,09 procent, terwijl het handelsvolume ook daalde naar 4,2 miljard dollar. ‘S Wereld’s grootste cryptocurrency doet het erg slecht. De crypto begon zijn dag met een waarde van boven de $6.400, maar nam uiteindelijk een duikvlucht naar de $6.100.

Bitcoin Dollar koers

Experts zagen op korte termijn een daling van de bitcoin-prijs. Op dit moment ziet de situatie er behoorlijk slecht uit, zonder kans op herstel. De technische vooruitzichten zien er bearish uit, wat bitcoin naar de $5.000 zou kunnen laten zakken.

Bitcoin heeft echter goed nieuws in de vorm van de BTC-dominantie. Het dominantie niveau heeft met 50,7 procent het hoogste van dit jaar bereikt. Sinds mei 2018 is de dominantie van bitcoin langzaamaan gestegen.

Percentage of Total Market Capitalization

$24 miljard verdwijnt in één dag van de totale marktkapitalisatie

Vandaag was een hele slechte dag voor de gehele cryptocurrency-markt. De meerderheid van de cryptocurrencies verloor een aanzienlijk deel van hun waarde.

Op het moment van schrijven zien de top cryptocurrencies hoge verliezen:

  • Ethereum (ETH) – 12,63% lager op $316
  • XRP (XRP) – 12,11% lager op $0,297
  • Bitcoin Cash (BCH) – daling van 8,09% nu op $551
  • Litecoin (LTC) – verlies van 10,68% nu op $56
  • Cardano (ADA) – 7,25% gedaald, nu op $0,111
  • IOTA (MIOTA) – 15,59% verloren, nu op $0,511
  • NEO (NEO) -15,42% daling, nu op $18,11

Van de marktkapitalisatie is vandaag ongeveer $24 miljard verloren gegaan. En in de afgelopen drie dagen is dat bij 50 miljar dollar geweest.

Totale marktcapitalisatie

De situatie ziet er op dit moment zeer slecht uit. Er wordt verwacht dat de prijzen nog verder zullen dalen. Dit is echter de perfecte gelegenheid voor een belegger om cryptocurrencies te kopen, met maar liefst 95 procent korting ten opzichte van het hoogste punt ooit. Dit is op geen enkele manier een beleggingsadvies, maar met zulke lage prijzen is het een goed moment om de markt in te stappen.

Bron: Coingape

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!