Cryptocurrency-beurs en wallet-service Bittrex heeft plannen aangekondigd om US-dollar (USD) handelsparen te introduceren. Twee nieuwe cryptocurrencies zullen worden toegevoegd aan het platform, aldus de officiële aankondiging die op 8 augustus is gepubliceerd.

Volgens de aankondiging wil Bittrex op 20 augustus zijn fiatmarkten uitbreiden met Ethereum Classic (ETC) en Ripple (XRP). De nieuwe handelsparen zullen worden toegevoegd aan de al genoteerde dollarmarkten voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) en TrueUSD (TUSD) van de beurs.

Dominantie en invloed van een enkele valuta beperken

Het bedrijf zegt dat op een “gefaseerde manier” tokens aan zijn USD-markten zal toevoegen. De beurs legde verder uit dat een geleidelijke aanpak belangrijk is. Het “langzaam opvoeren van deze markten” is belangrijk om de kwaliteit van processen en systemen te waarborgen, voordat deze beschikbaar worden voor gekwalificeerde klanten. Bittrex zei:

“Naast een bredere acceptatie, zal de uitbreiding van de fiat-markten naar de top digitale valuta op ons handelsplatform de dominantie en invloed van een enkele token op andere blockchain-projecten helpen beperken. Dit is noodzakelijk als we de potentiële voordelen van blockchain voor consumenten en bedrijven willen ontketenen.”

Bittrex werd in 2014 opgericht door Bill Shihara en twee zakenpartners, die allemaal eerder werkten voor het beveiligingsteam van Amazon. In februari van dit jaar kondigde Shihara de intentie van de beurs aan om USD-handel open te stellen voor de meerderheid van zijn klanten.

In oktober 2017 besloot Bittrex plotseling om duizenden accounts voor compliance-reviews te bevriezen. Gebruikers werden daar pas nadat het gebeurde op de hoogte gebracht. Later in december stopte Bittrex tijdelijk met de registratie van nieuwe gebruikers, vanwege het onvermogen om elke nieuwe gebruiker nauwkeurig te verifiëren vanwege de grote vraag. De beurs werd vervolgens opnieuw geopend, maar met aanvullende vereisten.

Op moment van schrijven is Bittrex de 23e grootste beurs, met een handelsvolume van meer dan $72 miljoen. Volgens Coinmarketcap is het met 16 procent gegroeid in de afgelopen 24 uur.

Bron: Cointelegraph