Investeringen in de blockchain-industrie floreren in de Verenigde Staten, volgens “Big Four” -auditbureau KPMG.

Het rapport ‘Pulse of Fintech 2018’, dat dinsdag is gepubliceerd, geeft aan dat traditionele risicokapitaalinvesteringen in in de Verenigde Staten gevestigde blockchain-bedrijven in de eerste helft van dit jaar het totaal voor 2017 al hebben overschreden, hoewel er geen cijfers werden gegeven.

Het indrukwekkende halfjaarlijkse bedrag werd geleid door de $100 miljoen-plus financieringsrondes, bereikt door consortium startup R3 en crypto-investering start-up Circle Internet Finance, voegt het rapport toe. Volgens CoinDesk’s Bitcoin Venture Capital Tracker heeft Circle dit jaar $110 miljoen opgehaald in een Series E round, terwijl R3 $107 miljoen ophaalde.

KPMG U.S. Financial Services Digital en Fintech Lead Safwan Zaheer zei in het rapport dat “er meer VC-flow beschikbaar is dan mogelijkheden om te investeren – een teken van enorme groei van de markt.”

Hij voegde toe:

“Vooral investeringen in blockchain verdubbelden de eerste helft van 2018 ten opzichte van 2017. Blockchain heeft de potentie om bankieren te transformeren en als banksystemen vandaag zouden worden herschreven, zouden ze gebaseerd zijn op blockchain.”

De piek in blockchain-investeringen dit jaar kan volgens het rapport worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de “wijdverspreide toepasbaarheid van blockchain om de efficiëntie binnen financiële instellingen te helpen benutten”.

Het rapport vermeldt:

“De mogelijkheden van Blockchain strekken zich uit van archivering en de registratie van transacties tot documentbeheer en supply chain management. Hoewel het tot nu toe vooral vanuit het oogpunt van bankieren en verzekeren is bekeken, zijn de kansen van blockchain groot en kunnen processen van veel Amerikaanse en internationale bedrijven verbeteren.”

KPMG concludeerde dat het verwacht dat blockchain – naast de zogenaamde regtech en insurtech – alleen maar in vaart toe zal nemen in de toekomst.

Naast het samenstellen van onderzoeksgegevens over blockchain, heeft KPMG ook zelf geïnvesteerd in blockchain.

De in Nederland gevestigde reus heeft onlangs samen met de drie andere grote accountantskantoren en 20 banken in Taiwan een proefproject opgezet om een ​​blockchain-service uit te proberen voor het controleren van de financiële verslagen van overheidsbedrijven.

Het bedrijf heeft CoinDesk eerder verteld dat blockchain een “tegengif” kan zijn tegen de hoge kosten van regelgeving.

Bron: Coindesk

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!