Boeing werkt samen met een artificial intelligence (AI)-bedrijf om voertuigen zonder bestuurders en andere producten met behulp van blockchain te ontwikkelen, zo maakte het in een persbericht van 17 juli bekend.

SparkCognition uit Texas, een bedrijf waar Boeing vorige maand voor $32 miljoen in heeft geïnvesteerd, zal samen met de luchtvaartgigant werken aan een platform dat onbemande vliegtuigen zal traceren en vliegroutes zal toewijzen.

Als een bijproduct van deze ontwikkeling, zal het partnerschap “ook een gestandaardiseerde programmeerinterface bieden om pakketaflevering, industriële inspectie en andere commerciële toepassingen te ondersteunen”, aldus het persbericht.

De positieve CEO van SparkCognition, Amir Husain, zei dat de ruimtevaartindustrie op weg is om een gigantische nieuwe markt van meer dan $3 triljoen te creëren.

“[…] De kansen voor stedelijke aerial mobility zullen leiden tot de creatie van de grootste nieuwe markt in onze (levens),” voegde hij eraan toe.

Slechts enkele dagen vóór de jaarlijkse Farnborough Airshow in het VK is Boeing niet de enige die een plan aankondigd.

Op maandag kondigde Accenture aan dat het evenement zou worden gebruikt voor het debuut van een blockchain-gebaseerd platform dat specifiek gericht is op de supply chain voor vliegtuigen.

“We bevinden ons op een punt in de geschiedenis waar technologische vooruitgang en maatschappelijke trends samenkomen om gewaagde oplossingen en een andere manier van reizen ontwikkeld dient te worden”, vervolgde CTO Greg Hyslop van Boeing.

Bron: Cointelegraph

 

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!