Brave is van plan om je BAT-tokens te laten verdienen met je tweets en reddit-berichten via het fooien systeem van de Brave Browser. De functie zal in het vierde kwartaal worden uitgerold. Twitch-streamers en YouTube-kanalen hebben al langer deze mogelijkheid.

Brave werd mede opgericht door Brendan Eich, die ook de Mozilla-webbrowser lanceerde. Het team is van plan om ondersteuning voor Twitter en Reddit-fooien toe te voegen in zijn eigen crypto-betalingssysteem. Deze dienst zal in het vierde kwartaal van het jaar worden uitgerold.

Om van dit voordeel te profiteren moeten Brave gebruikers het betalingssysteem activeren voordat de Basic Attention Token (BAT) van Brave daadwerkelijk kan worden uitgegeven en ontvangen. Wanneer Brave-gebruikers denken dat jouw tweet of reddit-bericht waardevol is kunnen ze je een fooi geven. De uren die je hebt besteed aan het maken van die grappige, interessante post, zullen je dus crypto-tokens opleveren.

Men moet eerst het betalingssysteem handmatig inschakelen via de instellingenpagina van Brave. Vanaf hier kan de gebruiker hun sociale media-accounts koppelen aan hun BAT-wallet. Hierdoor kunnen ze een fooi geven en accepteren.

Webbrowsergebruikers verleiden met smart online advertising

Volgens de officiële aankondiging van het bedrijf over deze functie:

“Het model zal gebaseerd zijn op het geven van fooien. Een gebruiker vindt een tweet leuk, en kan BAT-Tokens geven aan de tweeter.”

Reddit krijgt hetzelfde mechanisme als het tweet-model.

Website-eigenaren, YouTube-sterren en Twitch-streamers kunnen zich al registreren als Brave uitgevers die hen in staat stellen om BAT-betalingen van hun fans, lezers en kijkers te accepteren. Een gebruiker kan Brave automatisch uit laten betalen wanneer een bepaalde hoeveelheid tijd is besteed aan het kijken van de content. De gebruiker kan ook maandelijkse bijdragen handmatig instellen voor afzonderlijke sites.

Onlangs heeft het bedrijf gemeld dat het 3 miljoen, actieve maandelijkse gebruikers heeft bereikt. Tegen het eind van dit jaar is het de bedoeling dat dit aantal wordt verhoogd naar 5 miljoen gebruikers. Behalve Brave, is Opera ook een populaire webbrowser die op de crypto-markt is verschenen. Deze browser heeft aankondigd dat Ethereum-wallets aan hun desktopbrowsers zullen worden toegevoegd.

Brave blokkeert in principe standaard advertenties. De gebruiker kan crypto verdienen door advertenties toe te staan. Echter leggen deze advertenties nooit gebruikersgegevens bloot. Op de lange termijn is het plan van Brave om de gebruikers ​​ongeveer 70 procent van de advertentie-inkomsten te laten verdienen.

Bron: Coingape

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!