De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de aanvraag voor een Bitcoin exchange-traded fund door de broers Tyler en Cameron Winklevoss afgewezen, aldus de publicatie die de SEC donderdag 26 juli publiceerde.

Bats BZX Exchange, Inc. (BZX) diende een voorgestelde regelwijziging in bij de SEC om het toe te staan ​​om aandelen van de Winklevoss Bitcoin Trust in 2016 op te nemen en te verhandelen. De eerste toepassing voor een Bitcoin ETF door de Winklevoss-tweeling werd in februari 2017 door de SEC afgewezen. De reden hiervoor is de grotendeels ongereguleerde aard van de Bitcoin (BTC)-markten. De SEC zei toen:

“Wanneer de spotmarkt niet gereguleerd is, moeten er significante, gereguleerde derivatenmarkten zijn die gerelateerd zijn aan de onderliggende waarde waarmee de Exchange een overeenkomst voor het surveillance-sharing kan sluiten.”

Na de afkeuring van het eerste voorstel diende de groep “een tijdig verzoekschrift in om de Commissie te vragen de afkeuring door gedelegeerde instanties te laten herzien”.

De SEC publiceerde donderdag 26 juli een nieuwe release, waarin de petitie werd verworpen. Met betrekking tot de bewering van Winklevoss dat crypto-markten “uniek resistent zijn tegen manipulatie”, zei het agentschap dat “de data van de Commissie een dergelijke conclusie niet ondersteunt”.

De SEC benadrukte verder dat hun afwijzing van de petitie niet afhing van de vraag of cryptocurrencies of blockchain-technologie “nut of waarde hebben als innovatie of investering”. De Commissie vervolgde:

“Integendeel, de Commissie keurt deze voorgestelde regelwijziging af omdat … BZX zijn last op grond van de Exchange Act en de Rules of Practice van de Commissie niet heeft kunnen waarmaken om aan te tonen dat haar voorstel in overeenstemming is met de vereisten van de Exchange Act … in het bijzonder de vereisten dat de regels ervan zijn ontworpen om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen. “

De Commissie heeft haar bezorgdheid geuit over het feit dat een aanzienlijk deel van de handel in bitcoins plaatsvindt op “niet-gereglementeerde beurzen buiten de Verenigde Staten”, naast de twijfels over een lage liquiditeit.

Ondanks de ontvangen verzoeken om Bitcoin ETF’s goed te keuren, heeft de SEC nog steeds geen van deze aanvragen goedgekeurd.

Bron: Cointelegraph

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!