De ministers van financiën van ‘s werelds 20 grootste economieën zeggen dat ze voorzichtig optimistisch zijn over de impact die cryptocurrency kan hebben op de wereldeconomie.

Een nieuw rapport van de bijeenkomst van de G20 in Argentinië stelt dat “technologische innovaties, inclusief onderliggende crypto-activa, aanzienlijke voordelen kunnen opleveren voor het financiële systeem en de bredere economie.”

Het rapport belicht ook het Wild West-achtige karakter, en de volatiliteit van de markt, waarbij wordt opgemerkt dat cryptocurrencies “wel vragen opwerpen met betrekking tot consumenten- en beleggersbescherming, marktintegriteit, belastingontduiking, witwassen van geld en financiering van terrorisme.”

De ministers gingen verder niet in op de voordelen van cryptocurrencies voor de financiële markten. Ze wijzen er echter op dat de cryptocurrencies, die gedecentraliseerd zijn, “de belangrijkste eigenschappen van soevereine valuta’s missen”.

De G20 zegt dat het de langetermijnimpact van crypto op de wereldeconomie zal blijven bestuderen, en zegt dat het de ontwikkelingen in de cryptocurrency-markt actief zal gaan monitoren.

“Hoewel crypto-assets op dit moment geen wereldwijd risico voor de financiële stabiliteit vormen, blijven we waakzaam. We verwelkomen updates van de FSB en de SSB’s en kijken uit naar hun toekomstige werkzaamheden om de potentiële risico’s van crypto-activa te bewaken en om multilaterale reacties waar nodig te beoordelen. We herhalen onze toezeggingen van maart met betrekking tot de implementatie van de FAFT-normen en we vragen de FAFT in oktober 2018 duidelijkheid te verschaffen over hoe haar standaarden van toepassing zijn op crypto-activa.”

In maart waren de leiders van de G20 het met elkaar eens dat er meer informatie verzameld moet worden over de gevolgen van cryptocurrencies, voordat ze regulering van de markt overwegen.

Bron: Dailyhodl

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.