Richemont, de Zwitserse luxegigant die eigenaar is van Cartier, wendt zich tot blockchain in een poging om transparantie in haar supply chain te bevorderen.

Jin Keyu, een gerenommeerd econoom en een universitair hoofddocent aan de London School of Economics (LSE), die vorig jaar door Richemont werd aangesteld als bestuurslid, zei tijdens een toespraak op een evenement op donderdag dat de luxegigant streeft ernaar om blockchain te gaan gebruiken, om alle “parallelle markten” te kunnen controleren.

“Als moederbedrijf van Cartier hebben wij [Richemont] onlangs besloten om blockchain te gaan gebruiken om de herkomst van diamanten, gesteenten en goud tot aan de mijnen of recyclingfabrieken te achterhalen. Voor alle horloges die we verkopen, hopen we ook (blockchain te gebruiken) om hun bronnen te volgen om hun authenticiteit te valideren,” zei ze.

Tijdens haar toespraak besprak Jin ook haar academische interesses en redenen voor haar overstap naar de blockchain-industrie, eraan toevoegend dat ze zich bij de Chinese blockchain-startup Ultrain zal voegen als adviseur om haar expertise op het gebied van macro-economie bij te dragen.

Jin voerde aan dat blockchain-projecten vaak proberen te experimenteren en monetair beleid van de grond af aan te bouwen, zonder te leren van bestaand academisch onderzoek in het veld.

Ze zei:

“Blockchain heeft voor mij in essentie het hele economische spectrum geherstructureerd. Ik denk dat het buitengewoon interessant is, want om dit brede probleem op te lossen, hebben we niet alleen micro-economische theorieën nodig, maar ook macro-economische theorieën zoals valuta, monetair beleid en regelgeving.”

Tijdens een gesprek met CoinDesk gaf Jin aan dat ze ook van plan is onderzoek te doen naar vraagstukken in de crypto-wereld, vanuit het perspectief van de macro-economie. Dat werk omvat mogelijk het ontwerpen van een cryptocurrency die drie essentiële functies van een valuta kan uitvoeren: opslag van waarde, stabiliteit en rekeneenheid.

Jin komt oorspronkelijk uit Beijing en werd een van de jongste vaste aanstellingen als professor aan de LSE nadat ze haar BA, MA en PhD bij Harvard had behaald. Ze wordt regelmatig uitgenodigd om op internationale zakelijke nieuwsmedia te verschijnen vanwege haar macro-economische expertise met betrekking tot China.

Foto van Jin Keyu met dank aan Ultrain.

Bron: Coindesk