De centrale bank van Argentinië heeft in een document een lijst met boeken over het onderwerp bitcoin aangevraagd, zoals “Mastering Bitcoin: Programming the Open Blockchain 2nd Edition” van Andreas Antonopoulos, cryptocurrencies en blockchain.

Omdat de nationale peso van het land laag scoort tegenover de dollar en de inflatie blijft stijgen, hebben zowel de burgers als instellingen steeds meer belangstelling voor de crypto-markt.

Argentijnse centrale bank geïnteresseerd in Bitcoin, Blockchain en Fintech

Volgens het document vrijgegeven door de Centrale Bank van de Argentijnse Republiek (Banco Central de la República Argentina, BCRA), kijkt de bank enthousiast en positief naar bitcoin en blockchain.

Het document van 13 juni laat een lijst met boeken zien die worden aangevraagd door de centrale bank die gerelateerd zijn aan de crypto-markt. In totaal zijn 42 boeken vermeld in het gepubliceerde document die een integraal onderdeel zijn van het begrijpen van het concept van cryptocurrencies en de blockchain.

“Mastering Bitcoin: Programming the Open Blockchain 2nd Edition” – door de beroemde Andreas M. Antonopoulos is het eerste boek.

Verderop in de lijst is het vierde boek “Blockchain Basics A Non-Technical Introduction un 25 steps” – door Daniel Drescher.

Een andere belangrijk boek is “Blockchain: Blueprint for a new economy”, geschreven door Alexander Preukschat.

Deze boeken hebben voornamelijk betrekking op de fijne kneepjes van bitcoin en blockchain, terwijl andere boeken op de lijst gerelateerd zijn aan nieuwe technologieën, de toekomst van financiële innovaties en nog veel meer.

In tegenstelling tot de centrale bank van andere landen die meer geneigd zijn om het gebruik van cryptocurrencies te beperken, heeft de centrale bank van Argentinië een progressieve stap voorwaarts gezet door deze boeken aan te vragen. Het toont de interesse van de bank om te leren over een nieuwe technologie die veel aandacht en populariteit verwerft.

Temidden van stijgende inflatie komt Bitcoin naar voren als een beter alternatief

Volgens een artikel van Reuters ondervroeg de centrale bank van Argentinië 52 analisten die de mediane verwachtingen van de inflatie van het volledige jaar 2018 hebben verhoogd tot 27,1 procent van 22 procent een maand eerder, terwijl de economische groei is teruggebracht tot 1,3 procent van 2,5 procent .

Ondanks het stoppen van de valutabeheersing ongeveer drie jaar geleden, zijn het inkomen en spaargeld van de burgers aan het devalueren. Eind vorige maand bereikte de Argentijnse valuta-peso een record low van 28,6 per dollar. De inflatie in Argentinië is ook in de lift, en  bereikte vorige maand een niveau van 29,5 procent. Van de Latijns-Amerikaanse landen heeft Argentinië een van de hoogste inflatiecijfers.

Dit is een sterke reden dat Bitcoin veel gebruikt wordt in het land, wat twee jaar geleden aan het licht kwam. Volgens een onderzoek scoort het land hoger dan 178 landen in de Bitcoin Market Potential Index (BMPI).

Bron: Coingape

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!