De in Zwitserland geregistreerde logistiekreus CEVA Logistics heeft in een persbericht op 10 augustus zijn deelname aangekondigd aan IBM en Maersk’s nieuwe gezamenlijke blockchain-platform TradeLens.

De partners onthulden eerder deze week TradeLens, een platform dat de supply chain en scheepvaart moet helpen verbeteren. CEVA zei dat het platform zijn “antwoord was op het onbenutte potentieel van blockchain-toepassingen in de logistieke sector.”

CEVA-CEO Xavier Urbain merkte in het persbericht op dat zij het “grote potentieel” van TradeLense zien als de “real-time toegang die het biedt aan alle partners in de supply chain”,

“Het is een grote stap voorwaarts in het ontwikkelen van een marktstandaard voor blockchain-oplossingen.”

CEVA, dat een jaaromzet van 7 miljard dollar heeft, is een van de meer dan 90 organisaties die bij TradeLens aan boord zijn gegaan. Het bedrijf liet ook weten dat dit zeker niet de volledige omvang van zijn plannen was. In het persbericht van CEVA stond dat “andere initiatieven in de pijplijn zitten en momenteel worden geëvalueerd. Naar verwachting zullen er in de komende maanden oplossingen naar buiten komen.”

De supply chains van de scheepvaart hebben zich sinds lange tijd gericht op het vereenvoudigen van het proces met behulp van blockchain-technologie.

TradeLens begon als een proefproject in maart 2017. Ondertussen zijn er ook andere programma’s opgedoken met het doel blockchain te gebruiken om kosten, papierwerk en tijd te verminderen en tegelijkertijd de beveiliging te verbeteren.

Bron: Cointelegraph