De in San Francisco gevestigde cryptocurrency-beurs en wallet provider Coinbase heeft een eigen politiek actiecomité (PAC) opgericht, volgens documenten die vandaag, 20 juli openbaar zijn gemaakt.

In de VS zijn PAC’s organisaties die campagnebijdragen bundelen met die van leden met vergelijkbare beleids- en politieke doelen, en deze vervolgens doneren aan politieke campagnes voor of tegen kandidaten, wetgeving of handtekeningenactie’s. PAC’s moeten zich registreren bij de federale kiescommissie.

Na de Supreme Court zaak van 2010 van Citizens United tegen FEC, werden PAC’s het onderwerp van controverse, omdat sommigen hen zien als middelen voor bedrijven of vakbonden om enorme bedragen te doen aan politieke campagnes. In Citizens United werden bepalingen, die bedrijfs- of uniepolitieke uitgaven aan politieke campagnes verboden, vernietigd, waardoor het legaal werd voor dergelijke entiteiten om geld te spenderen ter financiering van politieke campagnes.

Het is dergelijke organisaties nog steeds verboden om rechtstreeks bij te dragen aan federale campagnes voor kandidaten, zij moeten daarom vertrouwen op PAC’s. PAC’s moeten zich ook onthouden van het coördineren van acties of zaken van kandidaten. In sommige gevallen heeft coördinatie echter wel plaatsgevonden. Tot nu toe heeft Coinbase nog geen geld opgehaald met de PAC.

Coinbase heeft naar verluidt een hedgefonds van $20 miljard voor zijn custody service vrijgemaakt. Mensen die bekend zijn met de zaak vertelden Business Insider dat Coinbase ook op zoek is naar samenwerking met andere grote hedgefondsen, ogenschijnlijk in een poging om tegen het einde van het jaar financiering aan te bieden. Hoogleraar rechten aan de Cornell University Robert Hockett, zei dat het besluit om prime brokerage services te lanceren waarschijnlijk de aandacht van de Securities and Exchange Commission (SEC) zal trekken:

“Dit roept bezorgdheid over een conflict op, gezien het feit dat Coinbase ook een crypto-beurs heeft, doet dit denken aan de situatie waar de Commissie een tijdje terug op stuitte, toen effectenfirma’s ook probeerden deze twee rollen te combineren.”

Eerder deze maand lanceerde Coinbase custody services voor institutionele beleggers in digitale activa. “Coinbase Custody”, dat voor het eerst werd onthuld eind 2017, probeert de zorgen rondom effecten van institutionele beleggers aan te pakken.

Bron: Cointelegraph

 

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!