De in de VS gevestigde cryptocurrency beurs Coinbase biedt nu een manier voor klanten om retailgoederen en -services te kopen met behulp van crypto-active dankzij een nieuwe samenwerking met een digitale gift card startup.

Volgens een rapport van Bloomberg op woensdag heeft Coinbase zijn wallet-diensten geïntegreerd met WeGift, een in Londen gevestigd online cadeaukaartplatform, en kunnen gebruikers nu cadeaubonnen met cryptocurrency kopen die zijn opgeslagen in hun Coinbase-wallets. Momenteel ondersteunt de beurs bitcoin, bitcoin cash, litecoin en ethereum, en meer zullen volgen.

Op basis van de door de WeGift-website verstrekte informatie kunnen cadeaubonnen, die met cryptocurrencies zijn gekocht, in meer dan 120 winkels die WeGift accepteren worden gebruikt, waaronder Tesco, M & S, Uber, Carrefour, Google Play en Costa.

De service is tot nu toe alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Nederland en Italië.

In 2013 ging Coinbase ook een partnerschap aan met het in New York gevestigde digitale cadeaukaartbedrijf, eGifter genaamd, om crypto-cadeaukaarten aan te bieden.

De actie komt slechts enkele maanden nadat de beurs een e-money-licentie heeft verkregen, gegeven door de Britse waakhond, de Financial Conduct Authority. Zoals eerder gemeld door CoinDesk, geeft de licentie het bedrijf de mogelijkheid om betalingsdiensten aan te bieden en in het land digitale geldalternatieven uit te geven, die vervolgens kunnen worden gebruikt voor het verrichten van betalingen met kaart, internet of telefoon.

Bron: Coindesk

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!