Coinbase, de grote Amerikaanse crypto-beurs en wallet, is gestart met de uitrol van de ondersteuning van de Britse pond (GBP), aldus een officiële blogpost op 1 augustus.

Met deze nieuwe toevoeging kunnen Coinbase-klanten met Britse bankrekeningen snellere betalingen uitvoeren, waardoor zij binnen een dag de crypto in hun wallet hebben staan.

Zoals Coinbase opmerkt in hun aankondiging duurde het proces van het kopen of verkopen van crypto voor fiat voor Britse klanten van het bedrijf enkele dagen toen GBP nog niet werd ondersteund. Om die reden moesten ze hun crypto eerst in euro’s converteren, en vervolgens in GBP via een internationale bankoverschrijving.

De ondersteuning is momenteel alleen beschikbaar voor een aantal bestaande klanten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de ondersteuning “in de komende weken” geleidelijk beschikbaar wordt voor iedereen.

In haar aankondiging merkt Coinbase op dat het bedrijf de afgelopen paar maanden hard heeft gewerkt om GBP toe te voegen als geaccepteerde valuta.

In maart gaf het Britse Financial Conduct Authority (FCA) het bedrijf een e-money-licentie voor fiatgeldtransacties. Het kreeg ook toegang tot de Faster Payments Scheme (FPS) van het VK, een Brits bankinitiatief dat is gericht op het verkorten van transactietijden.

In juli trok Coinbase zijn eerdere verklaring dat het toestemming van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) had verkregen voor het vermelden van crypto-tokens die volgens Amerikaanse wetgeving als effecten worden beschouwd terug. Het platform onthulde dat noch de SEC noch de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) Coinbase goedgekeuring heeft gegeven om als effectenhandelaar te handelen, zoals eerder werd gemeld.

Eerder in juli kondigde het bedrijf aan dat het overweegt vijf nieuwe cryptocurrencies op het platform te vermelden, waaronder Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), Stellar Lumens (XLM), Zcash (ZEC) en 0x (ZRX).

Bron: Cointelegraph

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!