De Commonwealth Bank of Australia (CBA) heeft de voltooiing van een internationale verzending waarbij gebruik is gemaakt van blockchain om goederen in de supply chain te traceren bekendgemaakt.

De multinational, een van de “Big Four” -banken in Australië, heeft maandag verklaard dat er ongeveer 37.000 pond amandelen van Australië naar Duitsland zijn verzonden. De zending werd getraceerd via een privé blockchain-platform dat op het ethereum-netwerk door de bank is ontwikkeld.

Deelnemende nodes van het blockchain-systeem omvatten belangrijke partijen in de supply chain, zoals landbouwproducent Olam Orchards en logistieke bedrijven, evenals havenexploitant Patrick Terminals en de haven van Melbourne.

De CBA zei dat het op blockchain gebaseerde systeem de gegevens van containers, documenten en financiële transacties op een gedistribueerd netwerk opslaat. Als zodanig kunnen verschillende partners tegelijkertijd informatie over een zending in realtime bekijken en volgen – deze gegevens omvatten bijvoorbeeld de status van de zending of de temperatuur en vochtigheid van de containers.

“Dit gegevensniveau leverde partners in de supply chain een grotere mate van transparantie en efficiëntie op met betrekking tot de locatie, conditie en authenticatie van de vervoerde goederen”, zei de bank in de publicatie.

De supply chain manager van Olam Orchards, Emma Roberts, merkte op dat:

“Inefficiëntie van de handel kan uiterst nadelig zijn voor onze activiteiten. Het is van vitaal belang dat we als bedrijfstak naar opkomende technologieën kijken voor manieren om de supply chain te verbeteren en een transparanter en efficiënter platform te ontwikkelen.”

Het nieuws volgt na het eerdere werk van de bankgigant om in samenwerking met Wells Fargo een blockchain-systeem te testen voor het realtime volgen van internationale zendingen van katoen. Vorig jaar onthulde de CBA ook een plan om een ​​obligatie over een blockchain-systeem uit te geven.

De inspanningen van de bank om blockchain toe te passen maken deel uit van haar bredere streven naar technologische vooruitgang. Begin 2017 zei de CBA dat het erop gericht was om in 2017 bijna $1 miljard aan technologische ontwikkeling te besteden, inclusief een continue investering in blockchain.

Bron: Coindesk

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!