Het Chinese Xiongan New Area-bestuur heeft een Memorandum of Understanding (MoU) met ConsenSys ondertekend om blockchain-technologie naar de ‘smart city’ te halen, aldus de South China Morning Post op 23 juli.

ConsenSys, een blockchain-softwaretechnologiebedrijf dat zich focust op de ontwikkeling van Ethereum (ETH), heeft middels de MoU bevestigd dat het ’t bestuur van Xiongan zal gaan adviseren over blockchain- en softwareoplossingen om de stad een “next-generation smart city [en] leidende blockchain-innovatiehub” te maken.

In april 2017 heeft de Chinese president Xi Jinping plannen aangekondigd om van Xiongan een speciale economische zone verspreid over drie provincies te maken. De South China Morning Post meldt dat het stadsontwikkelingsproject ongeveer 6,7 miljoen mensen zal “omleiden”, wat 2,4 biljoen yuan ($348 miljard) in het komende decennium binnen zou kunnen halen, op basis van een schatting uit 2017 door Morgan Stanley.

Volgens de South China Morning Post heeft de lokale overheid van Xiongan eerder samengewerkt met de Chinese technologiebedrijven Tencent, Ant Financial en Qihoo 360 voor het gebruik van blockchain in de stad. De samenwerking met ConsenSys is het “eerste bekende geval” waar Xiongan een buitenlands bedrijf heeft binnengehaald voor stedelijke technologische ontwikkeling, zo meldt de South China Morning Post.

Volgens Joseph Lubin, de oprichter van ConsenSys en de mede-oprichter van Ethereum (ETH), is het bedrijf “enthousiast” over de kans om in China te werken:

“Als een van onze eerste grote projecten in de Volksrepubliek China, helpen we graag met het definiëren van de vele ‘use cases’ die kunnen profiteren van de vertrouwensinfrastructuur die mogelijk wordt gemaakt door ethereum-technologie.”

Onlangs heeft Lubin tijdens de Rise-conferentie in Hongkong zijn overtuiging uitgesproken dat de wereld op weg was naar een systeem van ”mondiale gebeiden waar je gedecentraliseerd bestuur kunt hebben.”

De Chinese president Xi Jinping heeft ambitieuze plannen voor de technologische ontwikkeling in China. Tijdens de negentiende jaarlijkse conferentie aan de Chinese Academie van Wetenschappen in mei had de president blockchain een “nieuwe generatie” technologie genoemd die deel uitmaakt van de “technologische revolutie”. Meer recentelijk, medio juli, hebben twee Chinese organisaties voor normalisatie aangekondigd dat ze een onderzoeksgroep zullen gaan leiden ten behoeve van het bevorderen van de internationale standaardisatie voor het Internet of Things (IoT) en blockchain-technologie.

Ook in juli lanceerde de Chinese stad Nanjing een investeringsfonds van bijna $1,5 miljard voor de ontwikkeling van blockchain.

Bron: Cointelegraph

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!