Dit is de eerste wekelijkse Bitned.nl analyse over Bitcoin en de cryptomarkt. Schuif vanaf deze week elke vrijdag je werk een kwartier opzij om weer helemaal bij te zijn. Op persoonlijke wijze zal ik zo objectief mogelijk met feitelijke onderbouwing komen over Bitcoin en de gehele cryptomarkt. Zo zal je een update krijgen over zowel de technische ontwikkelingen van Bitcoin als de minstens zo belangrijke prijsupdate!

Dat gezegd hebbende komt gelijk de eerste tip… Volg altijd je eigen plan, andere mensen en zelfs nieuwsrubrieken van CNBC zijn er soms op uit om ons als traders op het verkeerde been te zetten. Vaak wordt er slecht nieuws de wereld in geslingerd (FUD) om de prijs omlaag te krijgen. Terwijl we overspoeld worden met goede nieuwsberichten als de ‘grote jongens’ de dip hebben gekocht. Leuk voorbeeld van hoe het niet moet is onderstaande foto van CNBC die je laat zien hoe je Ripple kunt kopen op een prijs van $ 2,57 en weken later na een flinke crash tot $0,71 hoe je diezelfde Ripple kunt verkopen.

bitcoin

Blijf te allen tijde zelf onderzoek doen en ga niet klakkeloos mee met de nieuwsartikelen. Via deze wekelijkse update zal ik je tips en tricks geven zodat je zelf de beste beslissingen kunt nemen. Waar de één als ware gokker de dips probeert te kopen, wacht een ander op meer bevestiging van de markt.

Pricetalk;

Bitcoin is met een mooi volume door de $6.800,- grens gebroken. Hiermee heeft het in ieder geval tijdelijk de downtrend doorbroken. Een bullish momentum lijkt zich op te bouwen. De marktdominantie van Bitcoin is op dit moment zelfs 45,2%, de laatste keer dat dit zo sterk steeg schoot de prijs daarna aanzienlijk omhoog. Zijn we aan het begin van de 2018 rally? Hiervoor zal Bitcoin moeten afrekenen met de $7.800,- weerstand. Een eerste test van de $7.700,- is afgeslagen. Mochten we hier wel doorheen komen, zouden we wel eens heel snel op de $8.000,- kunnen zitten.

Zijn de beren dan helemaal verslagen? Wellicht niet, als Bitcoin niet door de $7.800,- weerstand heen komt is het zaak support te vinden op $6.800,- Dit zou nu als support moeten dienen bij een eventuele terugval. Mocht de $6.800,- support niet houden, geeft dat mogelijkheid tot een nieuwe verkoopgolf. Zoals in onderstaande foto te zien is kruist het hierbij ook de supportlijn vanaf de $5.775,- bodem.

bitcoin prijs

 

Elke week zal ik ook een indicator of andere handige tool toelichten die goed bruikbaar is bij het tracken van de prijs. Deze week zijn dat de bovenstaande support,- en weerstandslijnen. De groenen lijnen bieden nu support. De horizontale lijn is gebaseerd op het doorbreken van een prijsniveau waar we 2x eerder niet doorheen kwamen. Dit wordt ook wel ‘’resistance turns into support’’ genoemd.

De diagonale supportlijn is opgebouwd door een lijn te trekken van een laagste prijs (in dit geval $5.775,-) deze lijn trek je dan langs de volgende bounce (hier $6.200,-). Een volgende prijsdaling zou dan op het vervolg van deze lijn wederom kunnen bouncen.

Wat een extra prikkel aan het marktsentiment had kunnen geven; Een zitting in India waarbij mogelijk (een deel van) de ban wordt opgeheven. Dit zou betekenen dat het in India weer makkelijker wordt om cryptocurrency te kopen. Helaas is dit naar het najaar verschoven.

Hiernaast is er ook een nieuwe ETF (Exchange Traded Fund) aanvraag, ook wel een indextracker genoemd. Dit is een eenvoudig en transparant beleggingsinstrument die via de beurs te verhandelen is. De SEC (Securities en Exchange Commission) zal  niet  10 augustus(wat veel in de media wordt geroepen) maar waarschijnlijk in de loop van augustus hier meer duidelijkheid over geven. Voor de alledaagse beleggers is het niet direct megabelangrijk maar voor investeringsmaatschappijen wel van groot belang om in de cryptowereld te duiken. Wat deze aanvraag anders maakt en hierdoor een grotere slagingskans heeft, is dat er is gekozen voor een fysiek gesteund fonds. Hiernaast zal er een soort verzekering in het leven worden geroepen om de aandeelhouders te beschermen.

Technische ontwikkeling;

Technisch is er wel wat om naar uit te kijken met het voorstel van de Schnorr upgrade. Schnorr is de grootste upgrade sinds Segwit en als deze doorgevoerd zou worden is dit een enorme boost voor de privacy als schaalbaarheid van Bitcoin.

Schnorr is een handtekeningschema: de reeks wiskundige regels die de privésleutel, de openbare sleutel en de handtekening aan elkaar koppelen. Vele developers beschouwen de Schnorr-handtekening als de beste die er is, omdat ze een sterk niveau van correctheid bieden, veilig tegen fraude, relatief snel te verifiëren zijn en – belangrijker – ondersteuning bieden voor Multi signatuur: verschillende handtekeningen kunnen worden samengevoegd tot één enkele nieuwe handtekening. Doordat er slechts 1 handtekening in een transactie hoeft worden opgenomen is er ook maar 1 handtekening die over het netwerk verzonden hoeft te worden. Dit zorgt voor een extra capaciteit van wel 40%.

‘’Alles wat we horen is een mening, geen feit. Alles wat we zien is een perspectief, geen waarheid’’

Groetjes en alvast een fijn weekend toegewenst!

Michiel Ipenburg

Mijn naam is Michiel, ik ben 29 jaar en ben mij zo'n 3 jaar geleden gaan specialiseren in technische analyse van cryptocurrencies zoals Bitcoin. Inmiddels geef ik al enige tijd trading cursussen aan zowel nieuwe als ervaren Bitcoin gebruikers. Op Bitned.nl verzorg ik met positieve energie een wekelijkse prijsupdate en schrijf ik hier en daar een leerzaam stuk over indicatoren die je kunt gebruiken voor technische analyses.