Een agent van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) merkt op dat de rol van Bitcoin (BTC) bij misdaden is gedaald tot slechts 10 procent van de transacties. Dat terwijl de transactieaantallen van cryptocurrency zelf enorm zijn gegroeid, meldt Bloomberg op 7 augustus.

In een interview zei DEA-sepcial agent Lilita Infante – lid van de Cyber ​​Investigative Task Force – dat de verhouding tussen legitieme en illegale cryptocurrency-transacties de afgelopen vijf jaar is omgedraaid;

“Het volume, het aantal transacties en de dollarwaarde is in de loop der jaren enorm gegroeid in criminele activiteiten. De ratio is echter gedaald.”

Het concept dat criminelen cryptocurrency gebruiken als een alternatief voor traditioneel geld is een veelvoorkomend argument door tegenstanders van Bitcoin.

Legitieme handel is nu de meerderheid van activiteiten

Toezichthouders zijn ook begonnen met het gebruik van cryptocurrency voor ongeoorloofde doeleinden aan te pakken. Deze doeleinden zijn vaak terrorisme en het witwassen van geld.

Naarmate de populariteit van Bitcoin is gegroeid, is nu legitieme handel de overgrote meerderheid van activiteiten op het netwerk. Infante merkt op dat de “meerderheid van transacties wordt gebruikt voor prijsspeculatie.”

Ze voegde eraan toe dat, hoewel privacy-gerichte altcoins minder liquide en anoniemer zijn dan BTC, de DEA “nog steeds manieren heeft om valuta’s”, zoals Monero en Zcash te monitoren. Infante concludeerde:

“De blockchain geeft ons eigenlijk heel wat hulpmiddelen om mensen te kunnen identificeren. Eigenlijk wil ik dat de criminelen de cryptocurrencies blijven gebruiken.”

Tijdens een openbare vergadering in het VK over digitale assets midden juli, stelde Andreessen Horowitz managing partner Scott Kupor dat “Bitcoin de beste vriend van de rechtshandhaving is”. Dit zei hij vanwege de mogelijkheid om illegale transacties op de blockchain te traceren.

Bron: Cointelegraph

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!