Ethereum heeft een overeenkomst gesloten met een aanbieder van end-to-end domeinservices Minds + Machines Group Limited (MMX) waarmee Ethereum Name Service (ENS) een domeinnaam van het hoogste niveau krijgt, aldus een persbericht van 3 augustus.

Volgens de overeenkomst kunnen de gebruikers van Ethereum (ETH) hun adressen registreren met MMX’s top-level domein .luxe (een afkorting voor “Let U Xchange Easy”), dat “binnenkort” zal worden uitgebracht. De Luxe-extensie zal naar verluidt in de nabije toekomst de pre-lanceringsfase ingaan en zal in oktober aan het publiek worden verkocht.

Elk domein geregistreerd binnen de .luxe-zone kan worden geïntegreerd met de Ethereum-blockchain, en alle bijbehorende services zoals decentralized apps (DApps), gedistribueerde opslag en smart contracts. Gebruikers kunnen elke “gebruiksvriendelijke” domeinnaam kiezen, die alle functies van identificatie van het ETH-activum van een persoon zal dragen, in plaats van bestaande 40-tekenaanduidingen.

Bovendien zal de .luxe extensie het mogelijk maken voor namen om “via internet op de normale manier voor e-mail of web-gebaseerd verkeer te worden gebruikt.” Dit zal gebruikers in staat stellen om hun traditionele internetactiviteiten uit te voeren, samen met hetzelfde adres dat zij gebruiken voor hun Ethereum gerelateerde items of services. Toby Hall, CEO van MMX, gaf commentaar op de samenwerking:

“We weten al uit de test van Ethereum in zijn non-ICANN geautoriseerde .eth-zone dat er een echte vraag is naar op woord-gebaseerde identifiers die blockchain-enabled zijn, ENS heeft deposito’s van meer dan $28 miljoen ontvangen op ongeveer 300.000 zeven karakterwoorden en hoger in de .eth-zone. We kijken uit naar samenwerking met ENS om deze .eth-registranten de mogelijkheid te bieden om hun equivalente .luxe-naam te claimen voordat het bedrijf eind oktober .luxe op de markt brengt voor verkoop aan het grote publiek. “

ENS werd in mei 2017 gelanceerd op de mainnet, met een geautomatiseerd registrarproces waarmee iedereen gemakkelijk en goedkoop namen die eindigen op “.eth” kan registreren met behulp van een veilingproces. In feite was ENS de eerste stap van Ethereum naar de massale adoptie van cryptocurrency, waardoor leesbare ETH-adressen voor het publiek beschikbaar kwamen. ENS stelt iedereen in staat een veel gebruiksvriendelijker adres te maken, zoals bijvoorbeeld JohnDoe.eth.

Bron: Cointelegraph

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!