Ethereum-ontwikkelaars implementeren nu al code voor Constantinopel, de volgende systeembrede upgrade van het netwerk (hardfork).

Het tweede deel van een reeks upgrades om het ethereum-netwerk efficiënter en goedkoper te maken qua tarieven, Constantinople, zal ergens vóór de Devcon4 ethereum-conferentie in oktober worden geactiveerd, aldus belanghebbenden tijdens een developer meeting deze vrijdag.

Dat gezegd hebbende is een exact blocknummer waarbij de code live zal gaan, nog niet bevestigd voor de achterwaarts-incompatibele wijziging.

Een groffe roadmap voor de upgrade is ook voorgesteld. Volgens die roadmap gaat de implementatiefase door tot 13 augustus, waarna er twee maanden getest zullen worden, inclusief de lancering van een Constantinople-specifiek testnetwerk.

De upgrade omvat verschillende optimalisaties om het platform efficiënter, en minder duur qua transactiekosten te maken. Constantinopel is het tweede deel van een tweedelige reeks upgrades, die in de voetsporen treedt van Byzantium, dat afgelopen oktober werd geactiveerd.

Volgens de vergadering worden momenteel in totaal vier ethereum improvement upgrades (EIP’s) geïmplementeerd door ontwikkelaars. Péter Szilágyi, hoofdontwikkelaar van Geth, de meest populaire ethereum-klant, zei dat ze de meeste veranderingen al hebben doorgevoerd.

“De EIP’s zijn voor het grootste deel klaar,” zei Szilágyi tijdens de vergadering.

Sommige van de upgrades die de implementatiefase hebben bereikt, zijn EIP 210, die hoe block hashes op ethereum worden opgeslagen reorganiseert, en EIP 145, wat de rekensnelheid in de Ethereum Virtual Machine (EVM) verhoogt. Twee andere upgrades – EIP 1014 voor de toevoeging van ethereum state channels en EIP 1052, een nieuwe op-code die comprimeert hoe contracten samenwerken – worden ook door ontwikkelaars ontwikkeld.

Twee andere opmerkelijke veranderingen zijn nog steeds onderwerp van discussie, waaronder een mogelijke vertraging Ethereum difficulty bomb en een EIP die de werking van gasprijzen zou kunnen verbeteren.

Voor zover het gaat om de kwestie van mining difficulty – een omstreden onderwerp waarbij rekening wordt gehouden met het uitgiftemodel van ethereum en een ander dat verschillende gevolgen heeft voor verschillende belanghebbenden – is er nog geen beslissing genomen.

“We zullen dit vandaag niet kunnen beslissen,” besloot Hudson Jameson, moderator van de discussie.

Bron: Coindesk

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!