Facebook heeft naar verluidt geweigerd om besprekingen met cryptocurrency-firma Stellar (XLM) aan te gaan, aldus Cheddar op 10 augustus. Eerder vandaag meldde Business Insider dat de twee bedrijven een potentiële samenwerking overwogen. De samenwerken zou als doel hebben een ​​Facebook-variant van de Stellar-blockchain te bouwen.

Een Facebook-woordvoerder vertelde Cheddar dat het bedrijf vet volgende:

“Wij zijn niet betrokken bij discussies met Stellar en we overwegen niet om op hun technologie voort te bouwen”

De verklaring is afgelegd als reactie op het artikel van Business Insider. In dat artikel staat dat de twee bedrijven een fork van het Stellar-netwerk hadden besproken, als onderdeel van hun blockchain-inspanningen. Bronnen binnen Stellar zouden Business Insider hebben verteld dat “het logisch zou zijn als Facebook betalingstransacties zou registreren op een distributed ledger zoals Stellar.”

Facebook omarmt blockchain

Ondanks het nieuws over de samenwerken heeft het sociale-mediabedrijf al enkele stappen gezet om blockchain-technologie te omarmen. Vorige maand verhuisde Evan Cheng, de Director of Engineering van Facebook, naar dezelfde functie bij het blockchain-team van het bedrijf. Het team werd in mei geformeerd door David Marcus, hoofd van Facebook’s berichtenapp Messenger. Het doel is de verkenning van mogelijke toepassingen voor distributed ledger technologie.

De oprichting van het blockchain-team was het gevolg van een grotere reorganisatie van het productteam van Facebook, wat leidde tot de vorming van drie afzonderlijke afdelingen: een groep “family of apps” groep, “central product services” en “nieuwe platforma en infra.”

Later die maand vertelden anonieme bronnen die bekend waren met de plannen van Facebook Cheddar dat Facebook de creatie van een eigen in-app cryptocurrency “onderzoekt”, ondanks dat het eerder dit jaar crypto-advertenties op het platform verbood. Dit was het gevolg van een breder verbod waarbij “financiële producten en diensten die vaak in verband worden gebracht met misleidende of misleidende promotionele praktijken” werden verboden.

Stellar begon in 2014 als betaaltechnologie die is gebaseerd op het Ripple-protocol. Sindsdien heeft het aanzienlijke veranderingen ondergaan. In juli behaalde Stellar de certificering voor Sharia-compliance op het gebied van geldtransfers en asset-tokenization. Dit betekent dat Stellar zijn ecosysteem kan verbeteren in regio’s waar exploitatie op het gebied van financiële diensten naleving van islamitische financieringsbeginselen vereist.

XLM is een van de top 10 cryptocurrencies op de listings van Coinmarketcap. De crypto handelt op $0,21 op moment van schrijven, een daling van bijna 3 procent de afgelopen 24 uur.

Bron: Cointelegraph

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!