Het Britse fintech bedrijf Billon heeft een intentieverklaring ondertekend met Fidelity National Information Services Inc. (FIS) om technologische oplossingen voor blockchain te integreren, aldus een persbericht van 31 juli.

Billon noemt zichzelf een “civilized blockchain” -bedrijf, wat betekent dat het blockchain gebruikt om uiteindelijk fiat-valuta’s te verwerken.

FIS, gespecialiseerd in banksoftware en betalingsverwerking, zal samenwerken met Billon om het gebruik van Billon’s “gedistribueerde architectuur voor document- en identiteitsbeheer” voor de FIS internationale fintech-suite te beoordelen en “gezamenlijke productontwikkeling en verkoopkansen voor zijn portfolio van zakelijke blockchain-oplossingen te verkennen.”

Volgens het persbericht zullen Billon en FIS ook het potentieel evalueren om samen te werken aan bedrijfs- en MKB-betalingen, evenals microbetalingen voor smartphones en andere digitale apparaten.

Eerder dit voorjaar heeft Billion al samengewerkt met het grootste kredietbureau in Centraal-Europa, de Poolse Credit Office (BIK), om blockchain-technologie te integreren voor de opslag van klantgegevens.

Wil je meer te weten komen over Blockchain-technologie? Lees dan de veelgestelde vragen over Blockchain!

Bron: Cointelegraph

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!