‘S Werelds grootste beursgenoteerde fondsaanbieder (ETF) BlackRock heeft aangekondigd een werkgroep op te richten om mogelijke betrokkenheid bij Bitcoin (BTC) te beoordelen, aldus het Financial News (FN) vandaag, 16 juli.

De overstap bevordert een ommekeer in de eerder kritische houding van BlackRock ten aanzien van cryptocurrency. In navolging van collega-gigant Goldman Sachs zal de multidisciplinaire werkgroep die door BlackRock wordt samengesteld zich onder meer concentreren op de vraag of het bedrijf moet investeren in Bitcoin-effecten, aldus het FN dat “twee mensen die bekend zijn met de materie” citeert.

Een woordvoerster van BlackRock vertelde FN dat het bedrijf “al jaren naar blockchain kijkt”, maar noemde cryptocurrency daarbij niet.

Experts zullen bewegingen van concurrenten onderzoeken, de publicatie parafraseert bronnen als onthullend, wat aangeeft dat de ommekeer van Goldman op zijn eerder bearish standpunt niet onopgemerkt is gebleven.

Lloyd Blankfein, CEO van Goldman Sachs, had herhaaldelijk tegen de media gezegd dat Bitcoin “niet voor hem is”, vóór een plotselinge aankondiging dat een toegewijd onderzoeksteam onderzocht hoe Goldman een scala aan op cryptocurrency gebaseerde producten kon bieden om de vraag van de klant te vervullen.

BlackRock zou hen kunnen volgen, ondanks het feit dat CEO Larry Fink Bitcoin vlak voor de prijsniveaus van vorig jaar beschrijft als “een instrument dat mensen gebruiken voor het witwassen van geld”.

In februari van dit jaar had het bedrijf al verklaard dat de cryptocurrency mogelijkheden “nauwkeurig in de gaten werden gehouden” en dat ze in de toekomst “ruimer” zouden zijn.

BlackRock had iets minder dan $6,3 trln in vermogen onder haar beheer in 2017.

Het bredere verhaal dat institutioneel geld aan het wachten is, is dit volgens commentatoren het perfecte instapmoment. In het weekend stelde de handelsadviseur van CNBC, Ran Neuner, zelfs voor dat een toekomstige instroom “2017 zou maken” – en zijn highs – “eruit zien als een warming-up.” Alles wat nodig is, zei hij, is een bescheiden prijsstijging.

Bitcoin steeg vanochtend ongeveer 4 procent in iets meer dan twee uur tijd, blijkbaar vanwege het bullish nieuws over BlackRock, en is momenteel $6605 waard.

Bron: Cointelegraph

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!