Goldman Sachs is van plan “de bewaring van crypto-tegoeden aan te bieden aan klanten”. Dat vertelden bronnen op 6 augustus aan Bloomberg, terwijl de investeringsbank zegt dat haar cryptocurrency-plannen nog “onbeslist” zijn.

Zoals de publicatie meldt, streeft Goldman, die in mei voor het eerst liet doorschemeren dat het Bitcoin-futures gaat verhandelen, er nu naar verschillende producten aan te bieden die gekoppeld zijn aan digitale activa “in reactie op interesse van klanten”.

“Als reactie op de interesse van klanten in verschillende digitale producten onderzoeken we hoe we hen het beste kunnen dienen in deze ruimte,” aldus een woordvoerder die daaraan toevoegt:

“Op dit punt hebben we nog geen conclusie getrokken over de reikwijdte van ons aanbod omtrent digitale activa”

Custody is waar het bedrijf op doelt

Onofficiële bronnen “met kennis van zaken” vertelden Bloomberg dat cryptocurrency custody is waar het bedrijf op doelt.

“Het hebben van een custody-operatie kan ook leiden tot andere ondernemingen, waaronder diensten voor prime-brokerage,” voegde Bloomberg eraan toe.

Het nieuws komt slechts een paar dagen nadat Intercontinental Exchange (ICE) heeft aangekondigd dat het Bakkt, een gereguleerd ecosysteem met digitale assets, in samenwerking met internationale entiteiten, waaronder Microsoft en Starbucks, in november zal lanceren.

Tegelijkertijd blijft Goldman’s houding ten opzichte van cryptocurreny onbeslist.

Larry Fink, CEO van BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, beweerde in juli dat hij geen grote belangstelling onder zijn klanten zag voor cryptocurrency, terwijl bronnen tegelijkertijd onthulden dat ook Blackrock naar Bitcoin-futures kijkt.

Ondertussen noemde JPMorgan CEO Jamie Dimon Bitcoin een “scam” waarin hij “geen interesse” heeft.

De hands-on benadering van Goldman in contrast te staan ​​met opmerkingen over cryptocurrency die enkele dagen geleden zijn gemaakt. Deze opmerkingen stonden in een rapport van Investment Strategy Group van het bedrijf. Met voorspelling van verdere prijsdalingen, beweren de auteurs van het rapport dat crypto-activa “in hun huidige vorm geen waarde zullen behouden”.

Bron: Cointelegraph

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!