Google heeft zich aangesloten bij Apple nu het cryptocurrency mining-apps in zijn app store verbiedt.

Volgens een artikel van de Android Police onthulde de internetgigant de verandering van zijn standpunten in een recente beleidsupdate voor Google Play-ontwikkelaars.

“We staan ​​geen apps toe die cryptocurrency met behulp van de apparaten minen. We staan wel ​​apps toe die op afstand de mining van cryptocurrency beheren”, aldus het beleid.

De beperking komt in een tijd waarin Google en Apple beide meer inspanningen leveren om activiteiten met betrekking tot cryptocurrency-mining op hun platforms te beteugelen.

In april verbood de Googlebrowser extensies voor cryptocurrency-mining uit de Chrome-webwinkel nadat het bedrijf ontdekte dat een “overgrote meerderheid” niet voldeed aan het single purpose-beleid of kwaadaardig was.

En net vorige maand heeft Apple het toepassingsbeleid voor iOS-ontwikkelaars geüpdatet om elke toepassing die kan worden gebruikt voor het minen van crypto’s op mobiele apparaten te verbieden.

Zulke acties om openlijke crypto-miners te beperken zijn het gevolg van een stijgende populariteit van verborgen versies binnen de wereld van cybercriminaliteit.

Kaspersky Lab, het Russische cyberbeveiligingsbedrijf, zei afgelopen maand in een rapport dat incidenten van crypto-jacking – waarbij slechte actoren het apparaat van een gebruiker kapen voor crypto-mining – in het afgelopen jaar met 44,5 procent zijn gestegen.

Evenzo suggereerde een rapport van Skybox Security enkele dagen eerder dat illegale cryptocurrency-mining nu populairder is dan ransomware. In een update halverwege het jaar zei het bedrijf dat crypto miners nu goed zijn voor 32 procent van alle cyberaanvallen, terwijl ransomware slechts 8 procent haalde. Aan het eind van vorig jaar waren die cijfers bijna precies omgekeerd.

Bron: Coindesk

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!