Het New York State Department of Financial Services (NYDFS) blijft de regulatorische grip op cryptocurrency-bedrijven die de financiële sector transformeren, versoepelen.

De grootste blockchain-betalingsprovider ter wereld, BitPay, heeft vandaag aangekondigd dat de NYDFS het bedrijf een BitLicense heeft verstrekt.

BitPay kan nu transacties uitvoeren met bedrijven en consumenten die gevestigd zijn in New York, waardoor gebruikers Bitcoin en Bitcoin Cash kunnen accepteren en verzenden voor aankopen via haar platform. De reeks producten maakt internationale betalingen mogelijk en stelt gebruikers in staat cryptocurrency om te zetten in fiat met de BitPay Prepaid Visa Card.

De markt in New York is enorm voor BitPay. In 2015 had New York een bruto staatsproduct van $1,5 biljoen, waarmee het op de derde plaats in de VS staat. Als het epicentrum van fintech, samen met Silicon Valley, is New York de thuisbasis van de digitale activabeurs Gemini, Wall Street-investeerders, hedgefondsen en vermogensbeheerders die zich naar crypto beginnen te bewegen, waardoor het ecosysteem wordt uitgebreid en het nut van op blockchain gebaseerde activa wordt genormaliseerd. De Nasdaq en de New York Stock Exchange overwegen ook om hun eigen speciale cryptocurrency-beurzen op te zetten.

New York heeft strikte cyberbeveiliging, anti-fraude, anti-money laundering (AML) en know your customer (KYC) regels voor bedrijven die werken met cryptocurrency.

De goedkeuring betekent dat BitPay zich op mag maken voor een flinke groei. “Wij geloven dat dit harde werk zijn vruchten zal afwerpen, omdat New York belangrijke zakelijke kansen biedt voor BitPay”, zegt Stephen Pair, CEO van BitPay.

BitPay is het achtste bedrijf waaraan een BitLicense van de NYDFS wordt toegekend, drie jaar nadat Circle uit Boston de eerste licentie in 2015 ontving.

Bron: Dailyhodl

 

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.