De handelsoorlog tussen de VS en China is overgeslagen naar andere landen en is ook veranderd in een valutaoorlog, nu China zijn valuta devalueert. Vooral rijke beleggers kiezen nu voor Bitcoin in plaats van goud als optie voor de lange termijn.

 

Handelsoorlog VS-China slaat over naar de rest van de wereld

Het conflict is misschien begonnen tussen de VS en China, maar heeft ondertussen ook andere landen in de wereld getroffen. Van Japan, Zuid-Korea en andere Aziatische markten tot de EU, de rest van de wereld voelt de spanning. Dit zal een aantal grote verschuivingen tussen de economieën van de wereld en handelspartners teweeg gaan brengen.

Beide landen voelen de gevolgen van de aanhoudende handelsoorlog, aan de ene kant worden Amerikaanse boeren getroffen terwijl aan de andere kant de Chinese groei naar verwachting zal worden beïnvloed. Hoewel beide landen economische zeer sterk zijn, zal dit geschil niet lang vol te houden zijn en gezien het tempo waarin het conflict zich ontwikkeld, is het te verwachten dat een oplossing snel zal komen.

Niet alleen handelsoorlog, maar ook een valutaoorlog is gaande tussen beide economieën. De Amerikaanse president Donald Trump is altijd luid voorstander geweest van het verzwakken van de Amerikaanse dollar om het voor andere economieën moeilijk te maken om de Amerikaanse markt te betreden. De huidige handelsoorlog die in een valutaoorlog uitdraait, heeft ervoor gezorgd dat de Chinese overheid haar eigen valuta heeft gedevalueerd en de rente verlaagd om een ​​voorsprong te krijgen op de VS. Sinds januari is de Yuan ongeveer 15 procent gedaald ten opzichte van de Dollar.

Een paar dagen geleden, tweette Trump:

“China, de Europese Unie en anderen hebben hun valuta’s en rentetarieven lager gemaakt, terwijl de VS de rente verhoogt en de dollar elke dag sterker en sterker wordt, waardoor onze grote voorsprong op de concurrentie wegvalt. Zoals gewoonlijk, geen eerlijk speelveld … “

Bitcoin: een uitweg uit de handelsoorlog

Door deze handels- en valutaoorlog wordt Bitcoin steeds interessanter voor veel mensen, en dat is ook te zien in de enorme stijging van de crypto. In de afgelopen twee weken steeg Bitcoin met meer dan 30 procent en zag de hele cryptomarkt ook een stijging van de prijzen.

Bitcoin-prijsgrafiek van afgelopen maand

Naarmate de valuta minder waard worden, kiezen rijke mensen voor de veiligste investeringsopties, waar Bitcoin er een van is. Als de handelsoorlog aanhoudt, zal de Bitcoin-prijs nog meer gaan stijgen naarmate meer mensen hun valuta omwisselen voor Bitcoins.

De laatste tijd is Bitcoin ook de favoriet ten op zichtte van goud. Aangeprezen als het “digitale goud” is het ook handiger dan goud. Experts zoals ADVFN CEO, Clem Chambers geloven dat Bitcoin zelfs boven de gouden standaard zou kunnen stijgen. Traditioneel kozen mensen voor goud, maar vandaag de dag biedt Bitcoin op de langere termijn een beter winstpotentieel.

Bitcoin is nu in plaats van goud de eerste keuze van de rijke mensen aan het worden als gevolg van de valutadevaluatie. We zullen misschien nog grotere verschuiving gaan zien als deze handelsoorlog nog meer oplaait en de Bitcoin bull-rally volledig op stoom komt.

Bekijk hier de actuele Bitcoin koers.

Bron: Coingape

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.