Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden geeft Bitcoin en cryptocurrency een flinke boost door digitale valuta’s ‘de toekomst van geld’ te labelen, voorafgaand aan een belangrijke hoorzitting op Capitol Hill.

De hoorzitting begint op woensdag 18 juli en zal naar verwachting worden gelivestreamed vanaf 14:00 uur EST. Wetgevers in het krachtige Financial Services Committee zullen het evenement met de naam “The Future of Money: Digital Currency” hosten.

Het Congres heeft nog geen lijst vrijgegeven van wie er bij de hoorzitting aanwezig zullen zijn.

Recente hoorzittingen op Capitol Hill waren gericht op privacy-crypto’s en het witwassen van geld, zoals eerder gerapporteerd door The Daily Hodl.

In maart publiceerde het Congres een gezamenlijk economisch rapport waarin Bitcoin en cryptocurrency werden geprezen. Het lange document wijdde een heel hoofdstuk aan crypto, erop wijzend dat blockchain eruit ziet als het nieuwe internet, en dat cryptocurrencies de fiat valuta van overheden zou kunnen overtreffen.

“Sommige critici van valuta’s die door de overheid worden gecontroleerd, verwelkomen cryptocurrencies omdat hun aanbod is voorgeprogrammeerd en als onveranderlijk wordt ervaren. Er zullen bijvoorbeeld slechts 21 miljoen bitcoins worden vrijgegeven waar de laatste fractie van een bitcoin ongeveer in 2140 wordt vrijgegeven. Daarnaast heeft de maker van Ethereum zijn mining-reward ontworpen om exponentieel af te nemen omdat meer miners blokken zullen maken. Volgens zijn berekeningen zal de volledige voorraad iets meer dan 100 miljoen ether zijn …

Cryptocurrencies en ICO’s halen de krantenkoppen, en het tempo van financiële innovatie in de blockchain-industrie verbaast sceptici. Maar met alle krantenkoppen gericht op de financiële toepassingen, missen mensen de digitale revolutie die nu plaatsvindt met betrekking tot andere blockchain-applicaties. Erger nog, mensen zouden bang kunnen zijn voor die nieuwe ontwikkelingen met de technologie omdat ze blockchains associëren met de negatieve krantenkoppen. Blockchain-technologie biedt een gedecentraliseerde, veilige en efficiënte manier om bijna elke vorm van gegevens op meerdere platforms op te slaan.”

Leden van het Huis worden ook geconfronteerd met strikte nieuwe regels die zijn opgesteld om hen te dwingen hun cryptocurrency-investeringen bekend te maken aan het publiek.

Volgens het House Ethics Committee zullen wetgevers, functionarissen en werknemers publiekelijk alle cryptocurrency-investeringen van meer dan $1.000 bekend moeten maken.

Bron: Dailyhodl

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!