IBM lanceert een nieuwe digitale ledger-technologie (DLT) infrastructuur voor banken, LedgerConnect genaamd. Het private permissioned netwerk, in samenwerking met CLS, dat oplossingen voor settlement, verwerking en data produceert, is gebaseerd op het IBM Blockchain Platform en de Hyperledger Fabric-technologie. LedgerConnect wordt ontworpen voor gereguleerde ondernemingen.

Negen banken doen tot nu toe mee, inclusief Barclays en Citigroup. Het DLT-platform is ontworpen om banken en financiële instellingen in staat te stellen fintech-oplossingen te delen. Het zal zich concentreren op sleutelgebieden zoals know-your-customer-processen, sanctiescreening, onderpandbeheer, post-trade processing van derivaten en afstemming van marktgegevens.

Een verklaring van IBM luidt: “Terwijl financiële instellingen steeds meer werken om DLT in hun activiteiten te implementeren, blijven kapitaalmarkten verzadigd met meerdere systemen die dezelfde bedrijfsfuncties uitvoeren met enorme hoeveelheden gegevens die dure afstemmingsprocessen vereisen. DLT kan deze inefficiënties helpen verminderen en de snelheid van het zakendoen verbeteren door een enkele, gedeelde versie van gebeurtenissen en één implementatie van algemene bedrijfsfuncties te bieden.”

IBM is van plan om het platform op grote schaal beschikbaar te maken nadat het voldoet aan de wettelijke eisen.

Door samenwerking met CLS versterkt IBM zijn investering in blockchain-technologie in een hele reeks initiatieven, in combinatie met CLSNet, een netwerk dat de afwikkeling van internationale beurzen beheert, en post-trade-processen standaardiseert. Het bedrijf regelt meer dan $5 biljoen betalingsinstructies per dag voor Barclays, Citigroup en andere netwerkklanten.

“Voortbouwend op het succes van CLSNet en gebruikmakend van de sterke relatie die CLS heeft met de leidende financiële instellingen in de wereld, is LedgerConnect uniek gepositioneerd als een blockchain-marktplaats voor de financiële dienstensector, die innovatie binnen het ecosysteem zal versnellen met waardetoevoegende diensten voor blockchain-netwerken,” aldus Marie Wieck, general manager van IBM Blockchain.

 

Wil je meer lezen over cryptocurrencies en blockchain-technologie? Klik hier

Blijf op de hoogte van al het laatste blockchain- en cryptocurrency-nieuws op Bitned.nl!

Bron: Dailyhodl

Een gedreven crypto trader met een obsessieve passie voor cryptocurrencies. Webdeveloper en redacteur voor Bitned. Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van het gebruikersgemak van Bitned. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de lezers van Bitned worden voorzien van een gemakkelijk portaal om alles te leren over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hiernaast heb ik al ruim 3 jaar ervaring met crypto's en handel ik hier al in vanaf mijn 18e.