Het allereerste crypto-investeringsrapport dat op 18 juli werd gepubliceerd door het fonds voor digitaal vermogensbeheer Grayscale Investments laat zien dat de meerderheid van de kapitaalinstroom dit jaar afkomstig is van institutionele beleggers.

Grayscale houdt al vijf jaar de investeringen in crypto in de gaten, en lanceerde in september 2013 een Bitcoin (BTC) Investment Trust en breidde zich vervolgens uit naar andere single-asset fondsen – waaronder Ethereum Classic (ETC), Zcash (ZEC) en Litecoin (LTC) – evenals gediversifieerde aanbiedingen, met name het Digital Large Cap Fund.

Volgens het rapport van deze week vertegenwoordigde het institutionele kapitaal in de eerste helft van 2018 56 procent van alle nieuwe investeringen in Grayscale-producten.

Ondanks het ontegensprekelijk bearish beeld voor crypto-markten op dit moment, merkt Grayscale op dat “contra-intuïtief” de investeringen “zijn versneld tot een niveau dat we nog niet eerder hebben gezien.”

Totale investering tot 30 juni 2018 bedroegen bijna $248,4 miljoen – de sterkste toename ooit sinds 2013. $9,55 miljoen aan vers kapitaal is gemiddeld elke week binnen gekomen, waarvan $6,04 miljoen – 63 procent – naar het Bitcoin Investment Trust ging.

Cumulatieve instromen in grijswaarden per investeringsproduct van 31 december 2017 tot en met 30 juni 2018. Bron: Grayscale H1 2018 Report

Naast de institutionele beleggers die het leeuwendeel van de portefeuille van Grayscale doen groeien, tonen hun beleggersprofielgegevens dat geaccrediteerde personen 20 procent uitmaken, pensioenrekeningen 16 procent en family offices 8 procent.

Hiervan kwam ruwweg 64 procent van alle nieuwe investeringen uit de Verenigde Staten, 26 procent van offshore investeerders (“bijvoorbeeld entiteiten van de Cayman eilanden”) en 10 procent uit andere regio’s.

De gemiddelde investeringssom was $848.000 voor institutionele beleggers, $553.000 voor family offices, $335.000 voor pensioenrekeningen en $289.000 voor particulieren. Het rapport zegt dat deze cijfers in het rapport zijn scheefgetrokken door verschillende “grote, eenmalige uitschieters”, evenals door bedragen die zijn opgesplitst in meerdere investeringen gedurende een reeks dagen.

Het rapport van Grayscale suggereert dat grote beleggers de neergang van het jaar potentieel als een belangrijk moment beschouwen om de crypto-markten door de mogelijkheid om de markt te betreden met lage prijzen.

Deze week was er groot nieuws dat het $6 biljoen zwaargewicht BlackRock – ‘s werelds grootste aanbieder van exchange traded-funds (ETF) – potentiële betrokkenheid bij Bitcoin gaat overwegen, wat goed nieuws is voor grote spelers binnen de industrie, en wat de markt een boost gaf.

Bron: Cointelegraph

 

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!