Het in Californië gevestigde financiële softwarebedrijf Intuit heeft een patent gekregen voor het verwerken van bitcoin-betalingen via sms.

Het patent, op dinsdag gepubliceerd door het US Patent and Trademark Office (USPTO), beschrijft hoe een systeem van virtuele accounts twee gebruikers in staat zou kunnen stellen geld te verzenden via mobiele telefoons. Het bedrijf diende het patent in 2014 in. Dit was kort nadat het zijn QuickBooks Bitcoin Payments-service lanceerde. Quickbooks Bitcoin Payments is een bitcoin-transactieprocessor die kleine bedrijven in staat stelt om bitcoin te accepteren in plaats van fiat-valuta’s.

Zoals de aanvraag stelt:

“De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het verwerken van betalingen. De werkwijze omvat het ontvangen van een betalingstekstbericht met daarin een bedrag en een identifier van een mobiele telefoon van de begunstigde.”

Vervolgens wordt uitgelegd dat de validatie van een betaalbericht op verschillende manieren zou plaatsvinden.

Zo moet men “een wachtwoordverzoek dat is geassocieerd met een account van de gebruiker” verzenden om de betaling te verwerken. Een andere manier is het gebruik van een voicemail als verdere validatie. Dit zou worden gedaan middels “een telefoonoproep [die] automatisch wordt opgehangen door de betaaldienst zonder te antwoorden.”

Dergelijke onbeantwoorde spraakoproepen fungeren als bevestiging van het sms-bericht. Zo worden “willekeurige berichten of spamberichten die door een machine worden verzonden” eruit gefilterd.

Het bedrijf heeft lang gezocht naar verbetering van de toegang tot Bitcoin-betalingsprocessors. Hoewel het bedrijf QuickBooks in 2014 lanceerde, bleef het zijn betalingsplatform verder ontwikkelen. Recentelijk is het bedrijf samen gaan werken met betaalprovider Veem om internationale cryptocurrency-betalingen mogelijk te maken.

Bron: Coindesk

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!