Crypto-investment startup Bitwise vraagt toestemming van regelgevers om een ​​exchange-traded fund (ETF) aan te bieden dat is gekoppeld aan de top 10 cryptocurrencies.

Het Bitwise HOLD 10 Cryptocurrency Index Fund ETF zou het rendement van de HOLD 10-index van de startup volgen. Die index is de basis voor een passief beleggingsfonds dat belegt in de top 10 van cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie. Dit fonds “vangt ongeveer 80% van de totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency-markt,” zei het bedrijf dinsdag.

Volgens een persbericht gaat het voorstel van de ETF in op kwesties rond aanbod, liquiditeit, handelsvolume en bewaring, gebieden waarover de SEC in het verleden zijn bezorgdheid heeft geuit.

Het voorstel, ingediend bij de SEC, verschilt van andere ETF-aanvragen in het kader van de beoordeling van het agentschap, omdat het meerdere cryptocurrencies opsomt als onderdeel van het fonds, en niet alleen bitcoin.

Het nieuws komt enkele uren nadat de toezichthouder had aangekondigd dat het een beslissing over vijf andere voorgestelde ETF’s zal uitstellen. Die fondsen zijn voorgesteld door Direxion Investments, die in het verleden soortgelijke voorstellen aan de SEC heeft ingetrokken.

Tegelijkertijd wordt er geprobeerd om de SEC aan te moedigen een ander ETF-voorstel goed te keuren, dat van VanEck en SolidX. De SEC verzamelt commentaren over dit voorstel en kan zo snel als volgende maand een besluit nemen, als ook dit niet wordt uitgesteld.

Bron: Coindesk

 

Een gadget-verslaafde die niet graag stilzit, en blijft in zijn vrije tijd graag op de hoogte van het actuele nieuws omtrent cryptocurrencies en blockchain. Redacteur voor Bitned.