Temidden van de voortdurende crypto-beperking door de centrale bank van India, heeft de president van Iraans cultureel erfgoed Ambacht en Toerisme Organisatie (ICHTO) de ambassadeur van India opgeroepen om een gezamenlijk fonds op te richten voor de uitwisseling van digitale valuta tussen Teheran en New Delhi.

Onlangs deelde Ripple ook zijn toekomstplannen om 50% marktaandeel in India te veroveren, wat een groot vraagteken zet bij het crypto verbod in India.

Een gezamenlijk fonds voor digitale valuta-uitwisseling tussen New Delhi en Teheran

De centrale bank van India, RBI heeft cryptocurrencies in India verboden, maar volgens de laatste ontwikkelingen lijkt dat slechts tijdelijk.

Volgens het lokale mediaplatform van Iran, IRNA, heeft de voorzitter van Cultural Heritage Ambience and Tourism Organisation (ICHTO) van Iran, Ali Asghar Mounesan de Indiase ambassadeur Saurabh Kumar dinsdag gevraagd voor het opzetten van een gezamenlijk fonds voor de uitwisseling van digitale valuta tussen New Delhi en Teheran.

Het idee is om het toerisme tussen India en Iran te ontwikkelen door dit gezamenlijk fonds te ontwikkelen. Mounesan heeft verder voorgesteld dat Indiase toeristen ook hun e-visum (elektronisch visum) kunnen krijgen op de internationale luchthavens van Iran. Sinds de afgifte van het e-visum op Iraanse luchthavens mogelijk is, is het aantal Indiase toeristen aanzienlijk gestegen, merkte de Indiase ambassadeur op tijdens de bijeenkomst.

Beide landen hebben zich gecommitteerd aan het versterken van hun obligaties. Met betrekking tot deze toezegging heeft Kumar nu opgeroepen tot het implementeren van de samenwerkingsdocumenten die zijn ondertekend tussen Teheran en New Delhi.

 

Hoe zit het met crypto ban van de RBI?

Ripple ging een partnerschap aan met de Indiase bank Kotak Mahindra en deelde zelfs de gedachte om miljarden XRP-tokens aan de Indiase bevolking te geven.

Het plan van Ripple is om de beste banken in India de Ripple-producten te laten adopteren en een groot marktaandeel te veroveren. Asheesh Birla, de vice-president van Ripple, zei ook over de toekomst dat ze 50 procent van het Indiase marktaandeel willen veroveren:

“Ik denk dat we waarschijnlijk 50 procent van de markt in India zullen veroveren, geïntegreerd in Ripple of in de deal, in een soort pijplijn dat nog moet worden getekend in India.”

Deze ontwikkelingen staan in contrast met de crypto-ban van de Indiase centrale bank, met de volgende datum voor de hoorzitting in september en geruchten dat de Indiase overheid Bitcoin en cryptocurrencies herkennen als commodities. De potentiële uitkomst van deze ontwikkelingen zijn voor de cryptomarkt en de gemeenschap zeer positief.

Bron: Coingape

Mijn naam is Robbert, ik ben 26 jaar en ben sinds 2016 erg geïnteresseerd in crypto, technische analyse, hyperledger- en blockchaintechnologie. Ik deel mijn enthousiasme omtrent crypto graag met jullie, dus houd de publicaties op BitNed in de gaten!