Oracle, een multinational op het gebied van computertechnologie, bevestigde de algemene release van haar blockchain-platform in een officieel persbericht op 16 juli. De lancering volgt op een reeks proeven met klanten uit het bankwezen, het bedrijfsleven en de overheid.

Oracle Blockchain Cloud Service (OBCS) richt zich op transactie-efficiëntie en supply chain-authenticatie, met behulp van Hyperledger Fabric als basis.

Bestaande gebruikers van een pre-releaseversie van het product zijn volgens de persmededeling Arab Jordan Investment Bank (AJIB), Indian Oil en Nigeria Customs.

“Blockchain belooft een van de meest transformatieve technologieën van onze generatie te zijn”, zei executive vice-president van Oracle Cloud Platform, Amit Zavery.

“… Met het platform van Oracle kunnen ondernemingen hun bedrijf verbeteren, onnodige processen elimineren en eenvoudiger, transparanter en veiliger dan ooit tevoren hun gedistribueerde netwerken gebruiken.”

Oracle is niet de enige die streeft naar het gebruik van blockchain voor stroomlijning van de supply chain en transacties. Zoals Cointelegraph maandag meldde, is Accenture druk bezig om vergelijkbare resultaten te behalen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie, ook met Hyperledger Fabric.

Onder banken zijn de huidige percepties van blockchain gemengd, waarbij sommige instellingen twijfels hebben over de werkelijke waarde van de technologie voor de banksector.

Voor transacties lijken anderen positief, AJIB in positief over Oracle na gebruik van de pre-releaseversie van het cloudplatform.

“Het blockchain-platform van Oracle heeft ons geholpen de complexiteit van elektronische geldtransfers tot een minimum te beperken door kosten te verlagen, efficiëntie en beveiligingsniveaus te verhogen en uiteindelijk de algehele klantervaring te verbeteren,” zei Ayman Qadoumi, de plaatsvervangend algemeen directeur van informatietechnologie en beveiliging.

Bron: Cointelegraph  

 

Hi! Mijn naam is Wessel en ik werk vanaf november 2017 bij Bitned. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met crypto's. Dit begon voor mij allemaal rond december 2016, en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Samen met mijn collega's zal ik ervoor zorgen dat Bitned.nl een site wordt waar het laatste nieuw over crypto mooi verzorgd geplaatst zal worden. Veel leesplezier!