Joseph Lubin van Ethereum zei dat met de fundamentele “layer one” in het ecosysteem van Ethereum dat nu is geïmplementeerd, in 2018 de “layer two” systemen zullen worden geïmplementeerd. Lubin’s commentaar kwam van zijn toespraak op de Rise-conferentie in Hong Kong op dinsdag 10 juli.

Tijdens een paneldiscussie met Erik Torenberg van Village Global en Melissa Guzy van Arbor Ventures, zei medeoprichter van de Ethereum Foundation Lubin dat we nu overgaan naar “fase twee” van blockchain-systemen, “waar we echte schaalbaarheid zullen gaan zien”:

‘We gaan naar een ruimte waar Ethereum kan fungeren als het layer one trust system, en ingebouwd in Ethereum zullen we honderdduizenden transacties hebben in de layer two systemen. We zullen dat dit jaar al geïmplementeerd zien worden.”

In de visie van Lubin zou een uitgebreide “layer two” -infrastructuur voor het blockchain-ecosysteem “layer one” behouden – een onderliggende “vertrouwenslaag” die wordt beveiligd door de radicale decentralisatie van de core-blockchain. Nieuwe technologieën zouden aan deze eerste laag worden toegevoegd, met verschillende on-, side- of off-chain mechanismen die grotere schaalbaarheid mogelijk maken.

Paneldiscussie met Joe Lubin, Erik Torenberg en Melissa Guzy tijdens de Rise-conferentie

Als voorbeeld noemde Lubin Plasma, Ethereum’s on-chain scaling-oplossing, die in augustus 2017 werd geïntroduceerd door Vitalik Buterin en Joseph Poon – de maker van Bitcoins eigen “layer two” -oplossing, Lightning Network.

Lubin’s co-panellid Torenburg was het eens met de suggestie dat dit jaar een overgangsperiode is voor de blockchain-ruimte, eraan toevoegend dat “als 2017 het jaar was van de [initial coin offerings] ICO, dan is 2018 bedoeld voor het bouwen en leveren van de producten.”

Lubin bood ook zijn bredere visie op de implicaties van de opkomende industrie, gezien het feit dat blockchain een “native digitale wereld” biedt van interactie in een trustless context waarvan hij gelooft dat het zich “in vrijwel elke sector zal gaan verspreiden.”

Hij kenmerkte de blockchain-revolutie als een stap verwijderd van “frictional analog contexten” naar deze eigen digitale structuren, die al een transformerende invloed hebben op de toekomst van “geld, identiteit, reputatie en wettelijke certificaten”, onder andere.

In tegenstelling tot het vroege internet, dat “smal” begon, begint blockchain met een “zeer breed” aanbod voor potentiële toepassingen.

Het panel ging verder met een vergelijking van regulering voor cryptocurrencies tussen de VS en Azië, waarbij alle panelleden stelden dat de Amerikaanse context een “meer ontwikkelde differentiatie” voor het reguleren van cryptocurrencies heeft voorgesteld.

Lubin merkte de genuanceerde opstelling van Bill Hinman, de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), op die, in de woorden van Lubin, cruciaal heeft erkend dat tokens, in tegenstelling tot effecten, “een heel nieuw model kunnen bieden voor het leveren van diensten en producten voor consumenten – een netwerkbedrijfsmodel dat bij elkaar gehouden wordt door [digitale] tokens.”

Lubin voegde eraan toe dat, omdat “informatie-asymmetrie” en het potentieel voor fraude kunnen worden verergerd door de mondiale context van ICO’s, “we regelgevers nodig hebben om ons te helpen de industrie op orde te krijgen”. Hij zei echter dat zelfreguleringsinitiatieven ook cruciaal voor de gezondheid van de industrie.

Alle panelleden waren het erover eens dat crypto-specifieke regulering eerder vroeger dan later nodig is om conservatieve terugdraaiingen van regeringen te voorkomen, zoals die van 2017-18 in heel China, Japan en Zuid-Korea.

Ethereum (ETH) wordt gerangschikt als de op een na grootste cryptocurrency, met een marktkapitalisatie van ongeveer $44,5 miljard.

Bron: https://cointelegraph.com/news/ethereum-s-joe-lubin-we-re-moving-into-phase-two-of-eth-blockchain-this-year?utm_source=telegram0&utm_medium=social

Een gadget-verslaafde die niet graag stilzit, en blijft in zijn vrije tijd graag op de hoogte van het actuele nieuws omtrent cryptocurrencies en blockchain. Redacteur voor Bitned.